Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
VendégváróAllergének
tej , glutén , tojás , szójabab1
A sütőtököt vágjuk föl, magozzuk ki, majd 200 °C-on süssük készre kb. 30 perc alatt.
2
Ha kész, szedjük le a héjáról és törjük jól össze, akár egy robotgépben is pürésíthetjük. Majd keverjük hozzá a barnacukrot és a csipet sót.
3.
A mascarponét verjük föl egy kicsit, majd keverjük a sütőtökkel össze óvatosan.
4.
Tegyünk egy nagy üvegtál aljára pár kanállal belőle. Fogjunk meg egy puszedlit, mártsuk 1-2 másodpercre a kávéba, majd tegyük a krémre. Folytassuk ezt a puszedlikkel, míg meg nem raktunk egy réteget. Erre jön megint egy sütőtökös réteg, majd újra egy puszedli réteg. Folytassuk addig, amíg tart az alapanyagunk. Ha kész, tegyük hűtőbe pár órára, akár egy egész napra.
5.
Tálalás előtt verjük fel a tejszínhabot a kristálycukorral és kanalazzuk a tiramisu tetejére. Majd szórjuk meg reszelt étcsokoládéval, esetleg kakaóporral, vagy reszelt kakaóbabbal.
500 g Szarvasi mascarpone
800-1000 g Sütőtök
300 ml Kávé
200 ml Tejszín
120 Barna cukor
50 g Cukor
600 g Mézes puszedli
Néhány g Étcsoki
Só
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!