leendő
partnereinknek

Sütőtökös tiramisu

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Vendégváró

Allergének

tej , glutén , tojás , szójabab

Elkészítés

1

A sütőtököt vágjuk föl, magozzuk ki, majd 200 °C-on süssük készre kb. 30 perc alatt.

2

Ha kész, szedjük le a héjáról és törjük jól össze, akár egy robotgépben is pürésíthetjük. Majd keverjük hozzá a barnacukrot és a csipet sót.

3.

A mascarponét verjük föl egy kicsit, majd keverjük a sütőtökkel össze óvatosan.

4.

Tegyünk egy nagy üvegtál aljára pár kanállal belőle. Fogjunk meg egy puszedlit, mártsuk 1-2 másodpercre a kávéba, majd tegyük a krémre. Folytassuk ezt a puszedlikkel, míg meg nem raktunk egy réteget. Erre jön megint egy sütőtökös réteg, majd újra egy puszedli réteg. Folytassuk addig, amíg tart az alapanyagunk. Ha kész, tegyük hűtőbe pár órára, akár egy egész napra.

5.

Tálalás előtt verjük fel a tejszínhabot a kristálycukorral és kanalazzuk a tiramisu tetejére. Majd szórjuk meg reszelt étcsokoládéval, esetleg kakaóporral, vagy reszelt kakaóbabbal.

Hozzávalók

500 g Szarvasi mascarpone

800-1000 g Sütőtök

300 ml Kávé

200 ml Tejszín

120 Barna cukor

50 g Cukor

600 g Mézes puszedli

Néhány g Étcsoki