leendő
partnereinknek

Sütőtökös sajtkrémtorta toffee szósszal

Elkészítési idő

120 percnél több

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

tej , tojás , glutén , szójabab

Elkészítés

1.

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.

2.

Egy konyhai robotgépben daráljuk simára a puszedlit a vajjal.

3.

Egy kb. 25 cm-es szétnyitható tortaforma aljára nyomkodjuk jó erősen ezt a puszedlis alapot.

4.

Tegyük be az előmelegített sütőbe és süssük meg 10-15 perc alatt, míg megkeményedik. Majd vegyük ki és hagyjuk hűlni.

5.

Miközben hűl, készítsük el a krémet. A sült tököt tegyük egy lábosba a csipet sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral együtt. Magas lángon kevergessük és pároljuk addig, míg jó sok víz elpárolog belőle és szép, krémes állaga lesz.

6.

Ezután tegyük a robotgépbe és daráljuk simára. Majd öntsük bele a tejszínt, végül a mascarponét. Dolgozzuk ki homogénné. Legvégül üssük bele a tojásokat és keverjük ezzel is simára.

7.

Öntsük a krémet a puszedlis alapra és simítsuk szépen el. A sütő hőfokát vegyük le 160 fokra és tegyük be a tortát. Süssük bő egy órán keresztül. Akkor van kész, ha már a közepe sem folyik. Ha esetleg nagyon barnulna a teteje, akkor vegyük még lejjebb a hőt.

8.

Közben készítsük el ezt a nagyon egyszerű toffee szószt. Mindent tegyünk egy lábosba és olvasszuk össze. Mikor szépen buborékol és a színe is megfelelő lesz, akkor vegyük le a tűzről. Ez mindössze pár perc lesz. Később föl is tudjuk melegíteni.

9.

Ha kész a torta, vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni. Legfinomabb hidegen, a meleg toffee szósszal.

Hozzávalók

750 g Szarvasi mascarpone

600 g Sült tök

150 g Cukor

1 tasak / kb. 10 g Vaníliás cukor

200 ml Tejszín

1 csipet Só

4 db Tojás

200 g Mézes puszedli

40-50 g Vaj

300 ml Tejszín

100 g Barna cukor

80 g Vaj