Elkészítési idő
120 percnél több
Kategória
Desszertek
Címkék
Ünnepi , VendégváróAllergének
tej , tojás , glutén , szójabab1.
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
2.
Egy konyhai robotgépben daráljuk simára a puszedlit a vajjal.
3.
Egy kb. 25 cm-es szétnyitható tortaforma aljára nyomkodjuk jó erősen ezt a puszedlis alapot.
4.
Tegyük be az előmelegített sütőbe és süssük meg 10-15 perc alatt, míg megkeményedik. Majd vegyük ki és hagyjuk hűlni.
5.
Miközben hűl, készítsük el a krémet. A sült tököt tegyük egy lábosba a csipet sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral együtt. Magas lángon kevergessük és pároljuk addig, míg jó sok víz elpárolog belőle és szép, krémes állaga lesz.
6.
Ezután tegyük a robotgépbe és daráljuk simára. Majd öntsük bele a tejszínt, végül a mascarponét. Dolgozzuk ki homogénné. Legvégül üssük bele a tojásokat és keverjük ezzel is simára.
7.
Öntsük a krémet a puszedlis alapra és simítsuk szépen el. A sütő hőfokát vegyük le 160 fokra és tegyük be a tortát. Süssük bő egy órán keresztül. Akkor van kész, ha már a közepe sem folyik. Ha esetleg nagyon barnulna a teteje, akkor vegyük még lejjebb a hőt.
8.
Közben készítsük el ezt a nagyon egyszerű toffee szószt. Mindent tegyünk egy lábosba és olvasszuk össze. Mikor szépen buborékol és a színe is megfelelő lesz, akkor vegyük le a tűzről. Ez mindössze pár perc lesz. Később föl is tudjuk melegíteni.
9.
Ha kész a torta, vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni. Legfinomabb hidegen, a meleg toffee szósszal.
750 g Szarvasi mascarpone
600 g Sült tök
150 g Cukor
1 tasak / kb. 10 g Vaníliás cukor
200 ml Tejszín
1 csipet Só
4 db Tojás
200 g Mézes puszedli
40-50 g Vaj
300 ml Tejszín
100 g Barna cukor
80 g Vaj
Só
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!