leendő
partnereinknek

Sütőtökös rizottó pogácsák füstölt mozzarellával töltve

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Vegetáriánus

Allergének

tej , zeller , glutén , tojás

Elkészítés

1.

A tököt süssük meg, és tegyük félre. Közben egy lábosban forrósítsunk föl vajat, és pirítsuk meg rajta az apróra vágott hagymát és a felaprított zsályaleveleket. Adjuk hozzá a rizst (ne öblítsük le előtte vízzel, mert különben kevésbé lesz krémes), és pirítsuk szép üvegesre. Majd merőkanalanként adjuk hozzá a forró zöldséglevest, megvárva mindig, hogy azt elfője. Ha kész, öntsük ki a rizottót egy tepsire, és hagyjuk hűlni. Majd keverjük hozzá a kikanalazott sütőtököt, a parmezán sajtot és a reszelt fokhagymát. Ízesítsük sóval, borssal és reszelt citromhéjjal.

2.

Ha teljesen kihűlt és formázható a rizottó, akkor készítsünk kb. 8-10 db rizottó pogácsát belőle. Mindegyik közepébe tegyünk egy füstölt sajt szeletet, amit akár össze is vághatunk kisebb darabokra.

3.

Szokásos módon panírozzuk be, majd forró olajban süssük őket ki. Közben melegítsük föl a tejszínt, és olvasszuk fel benne a kék sajtot.

4.

Tálaljuk a rizottó pogácsákat a kéksajtos szósszal és ruccola salátával. A rizottó csak frissen jó, így a maradékból mindig készíthetünk rizottó pogácsákat, amelyek mozzarella sajttal töltve még különlegesebbek.

Hozzávalók

200 g Szarvasi füstölt pizza mozzarella

600 g Sütőtök

1 db Vöröshagyma

700-800 ml Zöldségleves

2 gerezd Fokhagyma

6-8 db Zsályalevél

60 g Parmezán sajt

2-3 tk. Citromhéj

400 g Rizottó rizs

40 g Vaj

Liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírhoz

Olaj a sütéshez

100 g Kék sajt

200 ml Tejszín

Bors