
Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Főételek
Címkék
VegetáriánusAllergének
tej , zeller , glutén , tojás1.
A tököt süssük meg, és tegyük félre. Közben egy lábosban forrósítsunk föl vajat, és pirítsuk meg rajta az apróra vágott hagymát és a felaprított zsályaleveleket. Adjuk hozzá a rizst (ne öblítsük le előtte vízzel, mert különben kevésbé lesz krémes), és pirítsuk szép üvegesre. Majd merőkanalanként adjuk hozzá a forró zöldséglevest, megvárva mindig, hogy azt elfője. Ha kész, öntsük ki a rizottót egy tepsire, és hagyjuk hűlni. Majd keverjük hozzá a kikanalazott sütőtököt, a parmezán sajtot és a reszelt fokhagymát. Ízesítsük sóval, borssal és reszelt citromhéjjal.
2.
Ha teljesen kihűlt és formázható a rizottó, akkor készítsünk kb. 8-10 db rizottó pogácsát belőle. Mindegyik közepébe tegyünk egy füstölt sajt szeletet, amit akár össze is vághatunk kisebb darabokra.
3.
Szokásos módon panírozzuk be, majd forró olajban süssük őket ki. Közben melegítsük föl a tejszínt, és olvasszuk fel benne a kék sajtot.
4.
Tálaljuk a rizottó pogácsákat a kéksajtos szósszal és ruccola salátával. A rizottó csak frissen jó, így a maradékból mindig készíthetünk rizottó pogácsákat, amelyek mozzarella sajttal töltve még különlegesebbek.
200 g Szarvasi füstölt pizza mozzarella
600 g Sütőtök
1 db Vöröshagyma
700-800 ml Zöldségleves
2 gerezd Fokhagyma
6-8 db Zsályalevél
60 g Parmezán sajt
2-3 tk. Citromhéj
400 g Rizottó rizs
40 g Vaj
Liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírhoz
Olaj a sütéshez
100 g Kék sajt
200 ml Tejszín
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!