Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Főételek
Címkék
Vegetáriánus , FittAllergének
tej , zeller1.
A sütőtököt magozzuk ki, esetleg vágjuk 3-4 darabra és süssük meg 200 fokos sütőben kb. 25 perc alatt.
2.
A hagymát vágjuk apróra és pirítsuk meg a vajon egy széles aljú lábosban.
3
Adjuk hozzá a rizst és állandóan kevergetve pirítsuk fehéredésig.
4
Közben forrósítsuk fel a zöldséglevest.
5.
Merőkanalanként adjuk a rizshez, kavargassuk és főzzük el rajta. Majd adjunk megint egyet, főzzük el és így tovább, míg a rizs megfő. Akkor jó a rizottó rizs, ha kívül krémes az állaga, de belül van egy enyhe roppanóssága. A rizottó állaga pedig kissé folyós.
6.
A közben megsült sütőtököt kockázzuk fel és a mascarponéval együtt keverjük a rizottóhoz. Adjuk hozzá a lereszelt citromhéjat is. Kóstolás után sózzuk, borsozzuk.
7.
A zsályaleveleket süssük meg kb. 1 perc alatt ropogósra kb. fél dl felforrósított olíva olajban.
8
Tálaláskor szórjuk meg a rizottót füstölt mozzarella sajttal és a ropogós zsályalevéllel. Locsoljuk meg az olíva olajjal, amelyben a zsályát sütöttük.
100 g Szarvasi füstölt pizza mozzarella
30-40 g Szarvasi mascarpone
300 g Rizs
600-700 g Sütőtök
800 ml Zöldségleves
1 db Hagyma
15-20 db Zsályalevél
1 db Citrom
EXTRA SZŰZ OLÍVAOLAJ
20 g Vaj
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!