leendő
partnereinknek

Sütőtökös rizottó mascarponéval és füstölt mozzarellával

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Vegetáriánus , Fitt

Allergének

tej , zeller

Elkészítés

1.

A sütőtököt magozzuk ki, esetleg vágjuk 3-4 darabra és süssük meg 200 fokos sütőben kb. 25 perc alatt.

2.

A hagymát vágjuk apróra és pirítsuk meg a vajon egy széles aljú lábosban.

3

Adjuk hozzá a rizst és állandóan kevergetve pirítsuk fehéredésig.

4

Közben forrósítsuk fel a zöldséglevest.

5.

Merőkanalanként adjuk a rizshez, kavargassuk és főzzük el rajta. Majd adjunk megint egyet, főzzük el és így tovább, míg a rizs megfő. Akkor jó a rizottó rizs, ha kívül krémes az állaga, de belül van egy enyhe roppanóssága. A rizottó állaga pedig kissé folyós.

6.

A közben megsült sütőtököt kockázzuk fel és a mascarponéval együtt keverjük a rizottóhoz. Adjuk hozzá a lereszelt citromhéjat is. Kóstolás után sózzuk, borsozzuk.

7.

A zsályaleveleket süssük meg kb. 1 perc alatt ropogósra kb. fél dl felforrósított olíva olajban.

8

Tálaláskor szórjuk meg a rizottót füstölt mozzarella sajttal és a ropogós zsályalevéllel. Locsoljuk meg az olíva olajjal, amelyben a zsályát sütöttük.

Hozzávalók

100 g Szarvasi füstölt pizza mozzarella

30-40 g Szarvasi mascarpone

300 g Rizs

600-700 g Sütőtök

800 ml Zöldségleves

1 db Hagyma

15-20 db Zsályalevél

1 db Citrom

EXTRA SZŰZ OLÍVAOLAJ

20 g Vaj

Bors