Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Tészták
Címkék
VendégváróAllergének
tej , tojás , glutén1.
A hideg vajat és a (lehetőleg hideg) lisztet gyorsan gyúrjuk össze egy tojással és pici jéghideg vízzel. Minél gyorsabban dolgozunk, annál kevésbé melegszik fel a tészta, így lesz finom omlós.
2.
Nyújtsuk ki egy kilisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra, majd helyezzük rá egy kb. 25 cm átmérőjű quiche-, vagy gyümölcstorta formára. Nyomkodjuk bele, a széleit szedjük le. Tegyük be a hűtőbe minimum 15 percre, hogy jól hűljön le.
3.
Ezután béleljük ki sütőpapírral, öntsünk bele szárazbabot, vagy csicseriborsót nehezéknek. 160 C-os sütőben süssük ki vakon kb. 15-20 perc alatt. Vegyük ki a sütőből és szedjük le róla a nehezéket.
4.
A felkockázott bacont pirítsuk meg egy kis olajon, majd dobjuk rá a finomra vágott hagymát. Pirítsuk meg rajta üvegesre. Közben a tejszínt keverjük jól el a tojással. Keverjük hozzá a ricottát és a kis darabokra vágott sült tököt.
5.
Öntsük a hagymára. Majd adjuk hozzá a durvára vágott bazsalikom leveleket is. Ízesítsük sóval, borssal. Melegítsük föl, majd öntsük a tészta keretbe. Szórjuk meg reszelt sajttal. Tegyük vissza a sütőbe és 180C-on süssük készre 20-25 perc alatt. Tálaljuk salátával melegen, vagy langyosan.
250 g Szarvasi ricotta
100 g Bacon
400 ml Tejszín
350 g Sült tök
1 fej Hagyma
1 db Bazsalikom levél
4 db Tojás
50 g Sajt
Só
Bors
300 g Liszt
150 g Vaj
1 db Tojás
Só
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!