leendő
partnereinknek

Sütőtökös, ricottás, bacon-ös pite

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Vendégváró

Allergének

tej , tojás , glutén

Elkészítés

1.

A hideg vajat és a (lehetőleg hideg) lisztet gyorsan gyúrjuk össze egy tojással és pici jéghideg vízzel. Minél gyorsabban dolgozunk, annál kevésbé melegszik fel a tészta, így lesz finom omlós.

2.

Nyújtsuk ki egy kilisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra, majd helyezzük rá egy kb. 25 cm átmérőjű quiche-, vagy gyümölcstorta formára. Nyomkodjuk bele, a széleit szedjük le. Tegyük be a hűtőbe minimum 15 percre, hogy jól hűljön le.

3.

Ezután béleljük ki sütőpapírral, öntsünk bele szárazbabot, vagy csicseriborsót nehezéknek. 160 C-os sütőben süssük ki vakon kb. 15-20 perc alatt. Vegyük ki a sütőből és szedjük le róla a nehezéket.

4.

A felkockázott bacont pirítsuk meg egy kis olajon, majd dobjuk rá a finomra vágott hagymát. Pirítsuk meg rajta üvegesre. Közben a tejszínt keverjük jól el a tojással. Keverjük hozzá a ricottát és a kis darabokra vágott sült tököt.

5.

Öntsük a hagymára. Majd adjuk hozzá a durvára vágott bazsalikom leveleket is. Ízesítsük sóval, borssal. Melegítsük föl, majd öntsük a tészta keretbe. Szórjuk meg reszelt sajttal. Tegyük vissza a sütőbe és 180C-on süssük készre 20-25 perc alatt. Tálaljuk salátával melegen, vagy langyosan.

Hozzávalók

A TÖLTELÉKHEZ:

250 g Szarvasi ricotta

100 g Bacon

400 ml Tejszín

350 g Sült tök

1 fej Hagyma

1 db Bazsalikom levél

4 db Tojás

50 g Sajt

Bors

A TÉSZTÁHOZ

300 g Liszt

150 g Vaj

1 db Tojás