Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Ünnepi , VendégváróAllergének
tej , diófélék , tojás1.
A tojássárgákat verjük fel habosra a cukorral.
2.
Adjuk hozzá a mézeskalács fűszerkeveréket, a tejszínt, a mascarponét és a cukrot. Jól keverjük el.
3
A hideg sült tököt kaparjuk le a héjáról és pürésítsük egy botmixerrel, vagy turmixgéppel.
4.
Ezután keverjük a tejszínes masszához.
5.
Tegyünk 6-8 mélyebb kis tálkát (ún. ramekint), egy mélyebb tepsibe, vagy hőálló tálba. Öntsük a tálkákba a desszertalapot. Majd öntsünk forró vizet a tepsibe úgy, hogy kb. félig legyenek benne a tálkák.
6.
Tegyük a vízfürdőben lévő tálkákat 150 fokos sütőbe és süssük készre kb. 30-35 perc alatt.
7.
Majd hagyjuk hűlni. Fogyasztás előtt szórjuk meg a tetejüket egy-egy csapott evőkanál kristálycukorral. Cukrászfáklyával égessük rájuk a cukrot, vagy sütőbe is betehetjük őket és grillfokozat alatt tegyük meg ugyanezt. Hagyjuk pár percig állni, míg az égetett cukor szépen megkeményedik a tetejükön.
250 g Szarvasi mascarpone
600 g Sült tök
200 ml Tejszín
100 g Barna cukor
1 ek. Vanília aroma
1/2 kk. Mézeskalács fűszerkeverék
Só
4 db Tojás sárgája
KB. 6 CSAPOTT EK. CUKOR A TETEJÉRE
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!