leendő
partnereinknek

Sütőtökös creme brulée

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

tej , diófélék , tojás

Elkészítés

1.

A tojássárgákat verjük fel habosra a cukorral.

2.

Adjuk hozzá a mézeskalács fűszerkeveréket, a tejszínt, a mascarponét és a cukrot. Jól keverjük el.

3

A hideg sült tököt kaparjuk le a héjáról és pürésítsük egy botmixerrel, vagy turmixgéppel.

4.

Ezután keverjük a tejszínes masszához.

5.

Tegyünk 6-8 mélyebb kis tálkát (ún. ramekint), egy mélyebb tepsibe, vagy hőálló tálba. Öntsük a tálkákba a desszertalapot. Majd öntsünk forró vizet a tepsibe úgy, hogy kb. félig legyenek benne a tálkák.

6.

Tegyük a vízfürdőben lévő tálkákat 150 fokos sütőbe és süssük készre kb. 30-35 perc alatt.

7.

Majd hagyjuk hűlni. Fogyasztás előtt szórjuk meg a tetejüket egy-egy csapott evőkanál kristálycukorral. Cukrászfáklyával égessük rájuk a cukrot, vagy sütőbe is betehetjük őket és grillfokozat alatt tegyük meg ugyanezt. Hagyjuk pár percig állni, míg az égetett cukor szépen megkeményedik a tetejükön.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

600 g Sült tök

200 ml Tejszín

100 g Barna cukor

1 ek. Vanília aroma

1/2 kk. Mézeskalács fűszerkeverék

4 db Tojás sárgája

KB. 6 CSAPOTT EK. CUKOR A TETEJÉRE