Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Levesek és főzelékek
Címkék
Vegetáriánus , Ünnepi , FittAllergének
tej , zeller , glutén1.
A sütőtök krémleves recept elkészítéséhez, először is, a sütőtököt hámozzuk meg és magozzuk ki. Majd kockázzuk fel és forgassuk át a kockákat olíva olajban. Sózzuk, borsozzuk. Tegyük egy hőálló tálba és 200 fokos sütőben süssük puhára kb. 20-25 perc alatt.
2.
Közben a hagymát vágjuk apróra. A fokhagymát is aprítsuk fel. Melegítsük fel a vajat egy lábosban és nagyon kis lángon fonnyasszuk meg az apróra vágott zsályát, a hagymát és a fokhagymát kb. 15-20 perc alatt. Időnként keverjük meg.
3.
Adjuk hozzá a megsült tököt. Öntsük fel a zöldséglevessel és forraljuk össze. Majd egy botmixerrel turmixoljuk össze. A mascarponét most is beletehetjük, vagy tálaláskor egy-egy kanállal a kitálalt levesekre kanalazhatjuk. Ízesítsük sóval, borssal, ha szükséges.
4.
Közvetlenül tálalás előtt karikázzuk fel a kifliket, és pirítsuk meg. Majd szórjuk meg reszelt füstölt mozzarellával és olvasszuk rá. Tálaljuk a sütőtök leves mellé.
4-6 kk. / kb 30-40 g Szarvasi mascarpone
100 g Szarvasi füstölt pizza mozzarella
700 g Sütőtök
1 db Hagyma
20 g Vaj
1 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1200 ml Zöldségleves
10 db Zsályalevél
2 db Kifli
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!