leendő
partnereinknek

Sütőtök krémleves mascarponéval

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Levesek és főzelékek

Címkék

Vegetáriánus , Ünnepi , Fitt

Allergének

tej , zeller , glutén

Elkészítés

1.

A sütőtök krémleves recept elkészítéséhez, először is, a sütőtököt hámozzuk meg és magozzuk ki. Majd kockázzuk fel és forgassuk át a kockákat olíva olajban. Sózzuk, borsozzuk. Tegyük egy hőálló tálba és 200 fokos sütőben süssük puhára kb. 20-25 perc alatt.

2.

Közben a hagymát vágjuk apróra. A fokhagymát is aprítsuk fel. Melegítsük fel a vajat egy lábosban és nagyon kis lángon fonnyasszuk meg az apróra vágott zsályát, a hagymát és a fokhagymát kb. 15-20 perc alatt. Időnként keverjük meg.

3.

Adjuk hozzá a megsült tököt. Öntsük fel a zöldséglevessel és forraljuk össze. Majd egy botmixerrel turmixoljuk össze. A mascarponét most is beletehetjük, vagy tálaláskor egy-egy kanállal a kitálalt levesekre kanalazhatjuk. Ízesítsük sóval, borssal, ha szükséges.

4.

Közvetlenül tálalás előtt karikázzuk fel a kifliket, és pirítsuk meg. Majd szórjuk meg reszelt füstölt mozzarellával és olvasszuk rá. Tálaljuk a sütőtök leves mellé.

Hozzávalók

4-6 kk. / kb 30-40 g Szarvasi mascarpone

100 g Szarvasi füstölt pizza mozzarella

700 g Sütőtök

1 db Hagyma

20 g Vaj

1 gerezd Fokhagyma

2 ek. Olívaolaj

1200 ml Zöldségleves

10 db Zsályalevél

2 db Kifli

Bors