leendő
partnereinknek

Sült paradicsom leves mozzarellás, avokádós ciabattával

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Levesek és főzelékek

Címkék

Vegetáriánus

Allergének

zeller , glutén , tej

Elkészítés

1.

A megmosott paradicsomokat vágjuk félbe, majd tegyük őket egy hőálló tálba. Locsoljuk meg 2 ek. olívaolajjal és sózzuk, borsozzuk őket. Tegyük 220 C-os sütőbe és süssük meg őket jól, kb. 25 perc alatt.

2.

Ha készen vannak, vegyük ki a sütőből és hagyjuk kissé hűlni. Ezalatt vágjuk durvára a hagymát és a fokhagymát. Pirítsuk meg őket egy lábosban 2 ek. olívaolajon.

3.

Amennyire tudjuk, szedjük le a paradicsomok héját, majd dobjuk őket a hagymára.

4.

Öntsük föl a levessel, vagy vízzel és szórjuk meg a fűszerekkel. Hozzuk forrásba, majd vegyük lejjebb a lángot és főzzük 5 percig.

5.

Ezután egy botmixerrel pürésítsük. Tálaláskor locsoljuk meg egy kis érett balzsamecettel.

6.

Készítsük el a leveshez a szendvicset. Szeleteljük fel a mozzarellát és az avokádót, mossuk meg a rukkolát. A ciabattát vágjuk négyfelé, majd minden darabot félbe. Az alsó felét kenjük meg egy kis vajjal, majd helyezzük rá az összetevőket. Kínáljuk a forró sült paradicsom leves mellé.

Hozzávalók

A LEVESHEZ

800g, kb. 10-12 db Paradicsom

1 db Hagyma

2 gerezd Fokhagyma

800 ml Zöldségleves

1/2 ek. Tárkony

1 tk. Kakukkfű

1 tk. Füstölt paprika

2 ek. Balzsamecet

4 ek. Olívaolaj

A SZENDVICSHEZ

1 db Ciabatta

10-15 g Vaj

2x100 g Szarvasi mozzarella

1 db Avokádó

8-10 szelet Sonka

10-30 g Rukkola