Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Levesek és főzelékek
Címkék
VegetáriánusAllergének
zeller , glutén , tej1.
A megmosott paradicsomokat vágjuk félbe, majd tegyük őket egy hőálló tálba. Locsoljuk meg 2 ek. olívaolajjal és sózzuk, borsozzuk őket. Tegyük 220 C-os sütőbe és süssük meg őket jól, kb. 25 perc alatt.
2.
Ha készen vannak, vegyük ki a sütőből és hagyjuk kissé hűlni. Ezalatt vágjuk durvára a hagymát és a fokhagymát. Pirítsuk meg őket egy lábosban 2 ek. olívaolajon.
3.
Amennyire tudjuk, szedjük le a paradicsomok héját, majd dobjuk őket a hagymára.
4.
Öntsük föl a levessel, vagy vízzel és szórjuk meg a fűszerekkel. Hozzuk forrásba, majd vegyük lejjebb a lángot és főzzük 5 percig.
5.
Ezután egy botmixerrel pürésítsük. Tálaláskor locsoljuk meg egy kis érett balzsamecettel.
6.
Készítsük el a leveshez a szendvicset. Szeleteljük fel a mozzarellát és az avokádót, mossuk meg a rukkolát. A ciabattát vágjuk négyfelé, majd minden darabot félbe. Az alsó felét kenjük meg egy kis vajjal, majd helyezzük rá az összetevőket. Kínáljuk a forró sült paradicsom leves mellé.
800g, kb. 10-12 db Paradicsom
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
800 ml Zöldségleves
1/2 ek. Tárkony
1 tk. Kakukkfű
1 tk. Füstölt paprika
2 ek. Balzsamecet
4 ek. Olívaolaj
1 db Ciabatta
10-15 g Vaj
2x100 g Szarvasi mozzarella
1 db Avokádó
8-10 szelet Sonka
10-30 g Rukkola
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!