Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Levesek és főzelékek
Címkék
Vegetáriánus , FittAllergének
tej , zeller , glutén , tojás1.
A paprikákat mossuk meg, majd 220 C-os sütőben süssük meg őket kb. 25 perc alatt. Ezután tegyük egy tálba, fedjük le folpackkal, hogy könnyebben meg tudjuk majd hámozni őket. Kb. 20 perc múlva már hámozhatjuk is. Távolítsuk el a héját, a magjait és a csumáját.
2.
A hagymát vágjuk finomra, a répát és a zellert kis kockákra. Egy kevés olíva olajon pirítsuk meg őket, majd adjuk hozzá a sűrített paradicsomot és a meghámozott paprikákat. Öntsük fel egy liter forró vízzel, vagy zöldséglevessel. Főzzük 10-15 percig, míg a répa és a zeller megpuhulnak.
3.
Egy robotgéppel pürésítsük, majd ízesítsük sóval, borssal. A kenyeret kockázzuk fel és szárazon pirítsuk meg. Szórjuk a kitálalt levesre a lereszelt mozzarella sajttal együtt. Locsoljuk meg egy-egy teáskanál balzsamecettel is a levest.
100 g Szarvasi mozzarella light
4 db piros Kaliforniai paprika
1 db Hagyma
1 szál Sárgarépa
Kb. 10 cm, 1 szál Zellerszár
1 ek. Paradicsom szósz
2 szelet Kenyér
4 Balzsamecet
2 ek. Olívaolaj
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!