Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Tészták
Címkék
Allergének
tej , glutén , tojás1.
Tegyünk fel bő, sós vizet forrni a tésztának, majd főzzük meg benne kb. ¾ -ig, maradjon enyhén roppanós, hiszen a sütőben még tovább fog készülni. Szűrjük le és öblítsük le.
2.
Ezalatt vágjuk kockákra a szalonnát és a gombát. A fokhagymát szeleteljük fel.
3.
Forrósítsunk fel egy kis olíva olajat egy serpenyőben, majd pirítsuk meg rajta a szalonnakockákat. Mikor már pirosak, adjuk hozzá a fokhagymát és a gombát is. Pirítsuk tovább, míg a gomba elfövi a levét.
4.
Közben a spenótlevelek szárait szedjük le és mossuk meg a leveleket. A pirítás végén adjuk a gombához és fonnyasszuk meg. Ezután keverjük hozzá a mascarponét, majd forgassuk össze a tésztával. Öntsük egy sütőtálba és tépkedjük rá a mozzarella sajtot.
5.
Tegyük 200 fokos sütőbe és olvasszuk rá a sajtot 10-15 perc alatt.
100 g Szarvasi mozzarella
250 g Szarvasi mascarpone
400 g Tészta
300 g Gomba
100 g Erdei gomba
250 g Spenótlevél
150 g Szalonna
2 gerezd Fokhagyma
Só
Bors
3 ek. Olívaolaj
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!