leendő
partnereinknek

Sült orsótészta gombával, mozzarellával, baconnel és spenóttal

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

Tegyünk fel bő, sós vizet forrni a tésztának, majd főzzük meg benne kb. ¾ -ig, maradjon enyhén roppanós, hiszen a sütőben még tovább fog készülni. Szűrjük le és öblítsük le.

2.

Ezalatt vágjuk kockákra a szalonnát és a gombát. A fokhagymát szeleteljük fel.

3.

Forrósítsunk fel egy kis olíva olajat egy serpenyőben, majd pirítsuk meg rajta a szalonnakockákat. Mikor már pirosak, adjuk hozzá a fokhagymát és a gombát is. Pirítsuk tovább, míg a gomba elfövi a levét.

4.

Közben a spenótlevelek szárait szedjük le és mossuk meg a leveleket. A pirítás végén adjuk a gombához és fonnyasszuk meg. Ezután keverjük hozzá a mascarponét, majd forgassuk össze a tésztával. Öntsük egy sütőtálba és tépkedjük rá a mozzarella sajtot.

5.

Tegyük 200 fokos sütőbe és olvasszuk rá a sajtot 10-15 perc alatt.

Hozzávalók

100 g Szarvasi mozzarella

250 g Szarvasi mascarpone

400 g Tészta

300 g Gomba

100 g Erdei gomba

250 g Spenótlevél

150 g Szalonna

2 gerezd Fokhagyma

Bors

3 ek. Olívaolaj