leendő
partnereinknek

Sült libahúsos lepény füstölt scamorzával és fügelekvárral

Elkészítési idő

120 percnél több

Kategória

Szendvicsek

Címkék

Allergének

tej , glutén

Elkészítés

1.

A libacombokat alaposan dörzsöljük be sóval és borssal, majd tegyük őket egy mélyebb hőálló edénybe. Forrósítsunk fel fél liter kacsa-, vagy libazsírt és öntsük le vele a libacombokat. Lehetőleg fedje el teljesen őket a zsír. Adjuk hozzá a szétlapított fokhagymát és a rozmaring ágakat. Fedjük le.

2.

Tegyük 160 fokra előmelegített sütőbe és süssük 2 órán keresztül, míg vajpuhák nem lesznek a combok.

3.

Ezután vegyük ki a őket a sütőből és a zsírból. Hagyjuk kicsit hűlni, majd egy villával fejtsük le róluk a húst.

4.

Tegyük a lapos lepénykenyereket sütőpapírral kibélelt tepsire. Osszuk el rajtuk a lefejtett libahúst. Szórjuk meg kockára vágott kaliforniai paprikával és a lereszelt füstölt scamorza sajttal. Tegyük 200 fokos sütőbe és 10 perc alatt olvasszuk rá a sajtot.

5.

Miután kivettük őket, tegyünk még rájuk 2-2 kiskanál fügelekvárt és vékonyra szelt lilahagymát. Szórjuk meg egy kis petrezselyem zölddel is őket. Tálaljuk a szendvicseket friss zöldsalátával.

Tipp: A libacombokat napokkal korábban is megsüthetjük.

Hozzávalók

120 g Szarvasi füstölt scamorza

2 db Libacomb

4 db Lepénykenyér

8 tk. Fügelekvár

1 db Lilahagyma

1 db Körte

1 Kaliforniai paprika

500 ml Kacsazsír

3 gerezd Fokhagyma

Néhány levél Rozmaring

Bors