Sült libahúsos lepény füstölt scamorzával és fügelekvárral

SÜLT LIBAHÚSOS LEPÉNY FÜSTÖLT SCAMORZÁVAL ÉS FÜGELEKVÁRRAL

Elkészítési idő

120 percnél több

SÜLT LIBAHÚSOS LEPÉNY FÜSTÖLT SCAMORZÁVAL ÉS FÜGELEKVÁRRAL

Kategória

Szendvicsek

SÜLT LIBAHÚSOS LEPÉNY FÜSTÖLT SCAMORZÁVAL ÉS FÜGELEKVÁRRAL

Cimkék

SÜLT LIBAHÚSOS LEPÉNY FÜSTÖLT SCAMORZÁVAL ÉS FÜGELEKVÁRRAL

Allergének

tej , glutén

Hozzávalók

120 g Szarvasi füstölt scamorza

2 db Libacomb

4 db Lepénykenyér

8 tk. Fügelekvár

1 db Lilahagyma

1 db Körte

1 Kaliforniai paprika

500 ml Kacsazsír

3 gerezd Fokhagyma

Néhány levél Rozmaring

Bors

Elkészítés

1.

A libacombokat alaposan dörzsöljük be sóval és borssal, majd tegyük őket egy mélyebb hőálló edénybe. Forrósítsunk fel fél liter kacsa-, vagy libazsírt és öntsük le vele a libacombokat. Lehetőleg fedje el teljesen őket a zsír. Adjuk hozzá a szétlapított fokhagymát és a rozmaring ágakat. Fedjük le.

2.

Tegyük 160 fokra előmelegített sütőbe és süssük 2 órán keresztül, míg vajpuhák nem lesznek a combok.

3.

Ezután vegyük ki a őket a sütőből és a zsírból. Hagyjuk kicsit hűlni, majd egy villával fejtsük le róluk a húst.

4.

Tegyük a lapos lepénykenyereket sütőpapírral kibélelt tepsire. Osszuk el rajtuk a lefejtett libahúst. Szórjuk meg kockára vágott kaliforniai paprikával és a lereszelt füstölt scamorza sajttal. Tegyük 200 fokos sütőbe és 10 perc alatt olvasszuk rá a sajtot.

5.

Miután kivettük őket, tegyünk még rájuk 2-2 kiskanál fügelekvárt és vékonyra szelt lilahagymát. Szórjuk meg egy kis petrezselyem zölddel is őket. Tálaljuk a szendvicseket friss zöldsalátával.

Tipp: A libacombokat napokkal korábban is megsüthetjük.