leendő
partnereinknek

Sült krumpli mozzarella sajttal, baconnel és avokádó salsával

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Vendégváró

Allergének

tej

Elkészítés

1.

A krumplit hámozzuk meg és vágjuk hasábokra.Bő, forró olajban süssük meg úgy, hogy először kisebb lángon sütjük, majd a végén vegyük a lángot nagyobbra. Szűrjük le és itassuk le róla a fölösleges olajat. Sózzuk meg.

2.

A 100 g bacont vágjuk kisebb kockákra, majd pirítsuk meg egy serpenyőben. Ha kész, öntsük le a zsírt róla.

3.

Ezalatt készítsük el az avokádó salsát. A meghámozott avokádót vágjuk kisebb kockákra. A paradicsomot vágjuk negyedekre, vágjuk ki a magjait, majd csak a húsát kockázzuk fel szintén. A lilahagymát vágjuk finomra. Keverjük össze az avokádót a paradicsommal, lilahagymával, az olíva olajjal és a finomra vágott chili paprikával. Ízesítsük sóval és egy kis borssal.

4.

A kockára vágott bacont süssük meg egy serpenyőben. Szűrjük le és hagyjuk hűlni.

5.

A megsült krumplit tegyük tepsibe és szórjuk meg reszelt mozzarella sajttal. Olvasszuk rá a sajtot forró sütőben. Tálaláskor kanalazzuk rá a salsát ás a tejfölt. Szórjuk meg a baconnel és egy kis koriander zölddel.

Hozzávalók

150 g Szarvasi pizza mozzarella

5 db Burgonya

100 g Bacon

1 db Avokádó

1 db Paradicsom

1 db Lilahagyma

1 db Lime

2 ek. Olívaolaj

1 kis csokor Koriander zöld

1 db Erős paprika

Bors

20 g Tejföl

Olaj a sütéshez