Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Főételek
Címkék
VendégváróAllergének
tej1.
A krumplit hámozzuk meg és vágjuk hasábokra.Bő, forró olajban süssük meg úgy, hogy először kisebb lángon sütjük, majd a végén vegyük a lángot nagyobbra. Szűrjük le és itassuk le róla a fölösleges olajat. Sózzuk meg.
2.
A 100 g bacont vágjuk kisebb kockákra, majd pirítsuk meg egy serpenyőben. Ha kész, öntsük le a zsírt róla.
3.
Ezalatt készítsük el az avokádó salsát. A meghámozott avokádót vágjuk kisebb kockákra. A paradicsomot vágjuk negyedekre, vágjuk ki a magjait, majd csak a húsát kockázzuk fel szintén. A lilahagymát vágjuk finomra. Keverjük össze az avokádót a paradicsommal, lilahagymával, az olíva olajjal és a finomra vágott chili paprikával. Ízesítsük sóval és egy kis borssal.
4.
A kockára vágott bacont süssük meg egy serpenyőben. Szűrjük le és hagyjuk hűlni.
5.
A megsült krumplit tegyük tepsibe és szórjuk meg reszelt mozzarella sajttal. Olvasszuk rá a sajtot forró sütőben. Tálaláskor kanalazzuk rá a salsát ás a tejfölt. Szórjuk meg a baconnel és egy kis koriander zölddel.
150 g Szarvasi pizza mozzarella
5 db Burgonya
100 g Bacon
1 db Avokádó
1 db Paradicsom
1 db Lilahagyma
1 db Lime
2 ek. Olívaolaj
1 kis csokor Koriander zöld
1 db Erős paprika
Só
Bors
20 g Tejföl
Olaj a sütéshez
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!