leendő
partnereinknek

Sült krumpli mozzarella sajttal, baconnel és avokádó salsával

SÜLT KRUMPLI MOZZARELLA SAJTTAL, BACONNEL ÉS AVOKÁDÓ SALSÁVAL

Elkészítési idő

30-60 perc

SÜLT KRUMPLI MOZZARELLA SAJTTAL, BACONNEL ÉS AVOKÁDÓ SALSÁVAL

Kategória

Főételek

SÜLT KRUMPLI MOZZARELLA SAJTTAL, BACONNEL ÉS AVOKÁDÓ SALSÁVAL

Cimkék

Vendégváró
SÜLT KRUMPLI MOZZARELLA SAJTTAL, BACONNEL ÉS AVOKÁDÓ SALSÁVAL

Allergének

tej

Hozzávalók

150 g Szarvasi pizza mozzarella

kb. 400 db Burgonya

100 g Bacon

1 db Avokádó

1 db Paradicsom

1 db Lilahagyma

1 db Lime

2 ek. Olívaolaj

1 kis csokor Koriander zöld

1 db Erős paprika

Bors

20 g Tejföl

Olaj a sütéshez

Elkészítés

1.

A krumplit hámozzuk meg és vágjuk hasábokra.Bő, forró olajban süssük meg úgy, hogy először kisebb lángon sütjük, majd a végén vegyük a lángot nagyobbra. Szűrjük le és itassuk le róla a fölösleges olajat. Sózzuk meg.

2.

A 100 g bacont vágjuk kisebb kockákra, majd pirítsuk meg egy serpenyőben. Ha kész, öntsük le a zsírt róla.

3.

Ezalatt készítsük el az avokádó salsát. A meghámozott avokádót vágjuk kisebb kockákra. A paradicsomot vágjuk negyedekre, vágjuk ki a magjait, majd csak a húsát kockázzuk fel szintén. A lilahagymát vágjuk finomra. Keverjük össze az avokádót a paradicsommal, lilahagymával, az olíva olajjal és a finomra vágott chili paprikával. Ízesítsük sóval és egy kis borssal.

4.

A kockára vágott bacont süssük meg egy serpenyőben. Szűrjük le és hagyjuk hűlni.

5.

A megsült krumplit tegyük tepsibe és szórjuk meg reszelt mozzarella sajttal. Olvasszuk rá a sajtot forró sütőben. Tálaláskor kanalazzuk rá a salsát ás a tejfölt. Szórjuk meg a baconnel és egy kis koriander zölddel.