leendő
partnereinknek

Sült kacsamell kucsmagombás tésztával

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Allergének

tej

Elkészítés

1.

A kucsmagombát mossuk meg, majd a nagyobbakat vágjuk félbe. A kacsamelleket vagdossuk be a bőrös felén, majd sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.

3.

Mindeközben forraljunk vizet a tésztának és főzzük meg a csomagolásán leírtak szerint. Ha kész, szűrjük le és keverjük össze a szósszal.

4.

Míg forr a víz és főzzük a tésztát, süssük meg a kacsamelleket is. Nagyon kevés olaj hozzáadásával pirítsuk meg a melleket a bőrös felükön, míg a bőr szép piros lett, és a zsír nagy része kisült. Majd fordítsuk meg, és pirítsuk meg egy kicsit a húsos felét is. Majd tegyük egy sütőtálba, és tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe 7-8 percre, vagy a kívánt készültségi foknak megfelelő ideig a kacsamelleket. Miután kivettük őket a sütőből, tegyük át őket egy tányérra és hagyjuk pihenni 4-5 percig. Csak ezután szeleteljük fel.

5.

Tálaljuk a kacsamellet a kucsmagombás tésztával.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

4 db Kacsamell

400 g Gomba

1 db Hagyma

1 csokor Petrezselyemzöld

1 db Citrom

Bors

OLÍVAOLAJ