leendő
partnereinknek

Sült csirkemell sonkával, spárgával, füstölt sajttal és hollandi mártással

SÜLT CSIRKEMELL SONKÁVAL, SPÁRGÁVAL, FÜSTÖLT SAJTTAL ÉS HOLLANDI MÁRTÁSSAL

Elkészítési idő

30-60 perc

SÜLT CSIRKEMELL SONKÁVAL, SPÁRGÁVAL, FÜSTÖLT SAJTTAL ÉS HOLLANDI MÁRTÁSSAL

Kategória

Főételek

SÜLT CSIRKEMELL SONKÁVAL, SPÁRGÁVAL, FÜSTÖLT SAJTTAL ÉS HOLLANDI MÁRTÁSSAL

Cimkék

SÜLT CSIRKEMELL SONKÁVAL, SPÁRGÁVAL, FÜSTÖLT SAJTTAL ÉS HOLLANDI MÁRTÁSSAL

Allergének

tej , tojás

Hozzávalók

125 g Szarvasi füstölt scamorza

4 szelet Csirkemell filé

4 szelet Sonka

12 szál Zöld spárga

3 db Tojás sárgája

1 ek. Citromlé

OLÍVAOLAJ

Bors

víz

200 g Vaj

Elkészítés

1.

A csirkemelleket vágjuk be és hajtsuk ki. Enyhén klopfoljuk ki őket. Szórjuk meg őket sóval, borssal.

2.

A spárgát tisztítsuk meg és bő sós, lobogó vízben főzzük meg 2 perc alatt, majd hűtsük le hideg vízzel.

3.

A csirkemellekre rakjunk 1-1 szelet sonkát és 3-3 szál főtt spárgát. Ezután tekerjük föl őket. Egy serpenyőben forrósítsunk fel egy kevés olíva olajat és pirítsuk meg rajta a csirkemelleket. Majd tegyük át őket egy hőálló tálra. Szórjuk meg őket szarvasi füstölt scamorzával. Tegyük be őket 190 fokos sütőbe és 5-6 percig süssük, míg a csirke átsül és a sajt is ráolvad.

4.

Közben készítsünk el egy egyszerű hollandi mártást. Tegyünk vízfürdő fölé egy fém keverő tálat. Forrósítsunk föl benne 1-2 evőkanálnyi vizet, majd folyamatosan keverve adjuk hozzá a tojássárgákat. Keverjük habverővel addig, míg szépen besűrűsödik, de ne hagyjuk, hogy kicsapódjon a tojás.

5.

Majd vegyük le a hőről és adjuk hozzá a citromlevet. Ezután kis adagonként keverjük hozzá a vajat. Ízesítsük sóval, esetleg egy kevés borssal. Tartsuk melegen.

6.

Tálaljuk a csirkemellet krumplipürével és a hollandi mártással.