Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Főételek
Címkék
Allergének
tej , tojás1.
A csirkemelleket vágjuk be és hajtsuk ki. Enyhén klopfoljuk ki őket. Szórjuk meg őket sóval, borssal.
2.
A spárgát tisztítsuk meg és bő sós, lobogó vízben főzzük meg 2 perc alatt, majd hűtsük le hideg vízzel.
3.
A csirkemellekre rakjunk 1-1 szelet sonkát és 3-3 szál főtt spárgát. Ezután tekerjük föl őket. Egy serpenyőben forrósítsunk fel egy kevés olíva olajat és pirítsuk meg rajta a csirkemelleket. Majd tegyük át őket egy hőálló tálra. Szórjuk meg őket szarvasi füstölt scamorzával. Tegyük be őket 190 fokos sütőbe és 5-6 percig süssük, míg a csirke átsül és a sajt is ráolvad.
4.
Közben készítsünk el egy egyszerű hollandi mártást. Tegyünk vízfürdő fölé egy fém keverő tálat. Forrósítsunk föl benne 1-2 evőkanálnyi vizet, majd folyamatosan keverve adjuk hozzá a tojássárgákat. Keverjük habverővel addig, míg szépen besűrűsödik, de ne hagyjuk, hogy kicsapódjon a tojás.
5.
Majd vegyük le a hőről és adjuk hozzá a citromlevet. Ezután kis adagonként keverjük hozzá a vajat. Ízesítsük sóval, esetleg egy kevés borssal. Tartsuk melegen.
6.
Tálaljuk a csirkemellet krumplipürével és a hollandi mártással.
125 g Szarvasi füstölt scamorza
4 szelet Csirkemell filé
4 szelet Sonka
12 szál Zöld spárga
3 db Tojás sárgája
1 ek. Citromlé
OLÍVAOLAJ
Só
Bors
víz
200 g Vaj
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!