leendő
partnereinknek

Sült csirkemell mozzarellás csicseriborsó salátával

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Saláták

Címkék

Fitt

Allergének

tej

Elkészítés

1.

A csirkemellet jól dörzsöljük be 2 ek. olívaolajjal, 1/2 citrom levével, a fűszerpaprikával, egy kis sóval és borssal. Pár percig hagyjuk állni, majd kevés olajon süssük meg őket 10-15 perc alatt. (Ha van időnk, természetesen hagyhatjuk a pácban a mellfiléket sokkal tovább is.)

2.

Ezalatt készítsük el a csicseriborsó salátát. A paradicsomot vágjuk nyolcadokra, az uborkát hámozzuk meg, magozzuk ki és daraboljuk fel.

3.

A csicseriborsót szűrjük le és jól öblítsük át.

4.

A petrezselyemzöldet aprítsuk fel. Keverjük össze az összetevőket egy salátás tálban. Tépkedjük bele a mozzarella sajtot. Adjunk hozzájuk 2 ek. olívaolajat és a citrom másik felének a levét. Sózzuk, borsozzuk, majd keverjük jól át. Tálaljuk a sült csirkemell mellé.

Hozzávalók

200 g Szarvasi mozzarella

4 szelet Csirkemell filé

1 db Citrom leve

2 tk. Fűszerpaprika

2 doboz Csicseriborsó konzerv

2 db Paradicsom

1 db Kígyóuborka

2 csokor Petrezselyemzöld

4 ek. Olívaolaj

Olaj a sütéshez

Bors