leendő
partnereinknek

Sült alma fahéjas, narancsos mascarponéval

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Vegetáriánus , Ünnepi

Allergének

tej

Elkészítés

1.

Az almák magházát vájjuk ki. Helyezzük őket egy kis sütőtálba.

2.

Locsoljuk rájuk a bort, tegyük a borba a cukrot, vajat és a fűszereket. Fedjük le alufóliával és süssük a sütőben 175 C-on kb. 15 percig. Majd vegyük le a fóliát róla és süssük további 10 percig, vigyázva, nehogy az almák szétessenek.

3.

Közben keverjük ki a mascarponét mézzel, fahéjjal és narancshéjjal. Tegyük hűtőbe felhasználásig.

4.

Ha kész, hagyjuk kissé hűlni az almát, majd tálaljuk még melegen, langyosan a mascarponéval.

Hozzávalók

30 g Szarvasi mascarpone

2 db Granny Smith alma

200 ml Tokaji édes szamorodni

15 g Cukor

15 g Vaj

1-2 tk. Fahéj

Pár db Szegfűszeg

1 db Narancs

1 ek. Méz

1 tk. Fahéj