Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Vegetáriánus , ÜnnepiAllergének
tej1.
Az almák magházát vájjuk ki. Helyezzük őket egy kis sütőtálba.
2.
Locsoljuk rájuk a bort, tegyük a borba a cukrot, vajat és a fűszereket. Fedjük le alufóliával és süssük a sütőben 175 C-on kb. 15 percig. Majd vegyük le a fóliát róla és süssük további 10 percig, vigyázva, nehogy az almák szétessenek.
3.
Közben keverjük ki a mascarponét mézzel, fahéjjal és narancshéjjal. Tegyük hűtőbe felhasználásig.
4.
Ha kész, hagyjuk kissé hűlni az almát, majd tálaljuk még melegen, langyosan a mascarponéval.
30 g Szarvasi mascarpone
2 db Granny Smith alma
200 ml Tokaji édes szamorodni
15 g Cukor
15 g Vaj
1-2 tk. Fahéj
Pár db Szegfűszeg
1 db Narancs
1 ek. Méz
1 tk. Fahéj
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!