
Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Főételek
Címkék
Allergének
tej , halak , glutén1.
A halat és a spenótot olvasszuk föl. A halat sózzuk meg.
2.
A krumplit hámozzuk meg, majd vágjuk kb. fél cm-es szeletekre. Sós vízben főzzük meg félig.
4.
A félig megfőtt krumplit szűrjük le alaposan. Egy tepsibe tegyünk felolvasztott kacsazsírt, erre tegyük a krumpli szeleteket. Tegyük rá a kakukkfű ágakat,és 1 kivételével a szétlapított fokhagyma gerezdeket. Sózzuk, borsozzuk, majd locsoljunk rá egy kis kacsazsírt, vagy olíva olajat. Tegyük be a sütőbe és kb. 25 perc alatt süssük meg szép aranybarnára.
5.
Ezalatt melegítsünk föl egy serpenyőben 2 ek olíva olajat és tegyük rá a megtisztított és apróra vágott póréhagymát. Adjuk hozzá a lereszelt maradék fokhagymát is. Pirítsuk, pároljuk puhára, majd adjuk hozzá a jól kinyomkodott spenótleveleket. Pirítsuk kb. 1 percig, majd adjuk hozzá a mascarponét és keverjük jól el vele. Ízesítsük sóval, borssal.
6.
Utolsó momentumként mártsuk a halfilék bőrös felét a liszt és kukorica dara keverékébe. Forrósítsunk föl egy nagyobb serpenyőben olíva olajat és a bőrös felükkel lefele süssük meg a halfiléket. Ha vékonyak, akkor meg sem kell igazán fordítsuk őket, mert átsülnek így is. Ha vastagabb filéink vannak, akkor fordítsuk meg őket egy fél percre, mikor már csak a közepük nyers. Vigyázzunk, ne süssük túl, a süllő nagyon ízletes, de kissé száraz húsú hal, vigyáznunk kell vele.
Tálaljuk a sült burgonya szeletekkel, erre tegyük a spenótot, majd a halat, végül pedig tegyünk egy pár szem sült koktélparadicsomot a halfilék tetejére.
250 g Szarvasi mascarpone
4 db Süllőfilé
450 g Spenótlevél
1 db Póréhagyma
3-4 gerezd Fokhagyma
1000 g Burgonya
Néhány tk. Kakukkfű
250g / kb. 4-5 db Koktélparadicsom
OLÍVAOLAJ
20 g Liszt
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!