leendő
partnereinknek

Süllőfilé mascarponés spenóttal és tepsiben sült krumplival

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Allergének

tej , halak , glutén

Elkészítés

1.

A halat és a spenótot olvasszuk föl. A halat sózzuk meg.

2.

A krumplit hámozzuk meg, majd vágjuk kb. fél cm-es szeletekre. Sós vízben főzzük meg félig.

4.

A félig megfőtt krumplit szűrjük le alaposan. Egy tepsibe tegyünk felolvasztott kacsazsírt, erre tegyük a krumpli szeleteket. Tegyük rá a kakukkfű ágakat,és 1 kivételével a szétlapított fokhagyma gerezdeket. Sózzuk, borsozzuk, majd locsoljunk rá egy kis kacsazsírt, vagy olíva olajat. Tegyük be a sütőbe és kb. 25 perc alatt süssük meg szép aranybarnára.

5.

Ezalatt melegítsünk föl egy serpenyőben 2 ek olíva olajat és tegyük rá a megtisztított és apróra vágott póréhagymát. Adjuk hozzá a lereszelt maradék fokhagymát is. Pirítsuk, pároljuk puhára, majd adjuk hozzá a jól kinyomkodott spenótleveleket. Pirítsuk kb. 1 percig, majd adjuk hozzá a mascarponét és keverjük jól el vele. Ízesítsük sóval, borssal.

6.

Utolsó momentumként mártsuk a halfilék bőrös felét a liszt és kukorica dara keverékébe. Forrósítsunk föl egy nagyobb serpenyőben olíva olajat és a bőrös felükkel lefele süssük meg a halfiléket. Ha vékonyak, akkor meg sem kell igazán fordítsuk őket, mert átsülnek így is. Ha vastagabb filéink vannak, akkor fordítsuk meg őket egy fél percre, mikor már csak a közepük nyers. Vigyázzunk, ne süssük túl, a süllő nagyon ízletes, de kissé száraz húsú hal, vigyáznunk kell vele.

Tálaljuk a sült burgonya szeletekkel, erre tegyük a spenótot, majd a halat, végül pedig tegyünk egy pár szem sült koktélparadicsomot a halfilék tetejére.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

4 db Süllőfilé

450 g Spenótlevél

1 db Póréhagyma

3-4 gerezd Fokhagyma

1000 g Burgonya

Néhány tk. Kakukkfű

250g / kb. 4-5 db Koktélparadicsom

OLÍVAOLAJ

20 g Liszt

Bors