leendő
partnereinknek

Steak szendvics baconnel és olvadt mozzarellával

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Szendvicsek

Címkék

Allergének

tej , glutén , diófélék , szezámmag , mustár

Elkészítés

1.

A steaket szobahőmérsékleten sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőt forrósítsunk föl, majd süssük meg rajta a steaket oldalanként kb. 2-3 perc alatt, vagy pedig ízlésünkhöz, illetve a steak vastagságához igazodva, rövidebb, vagy hosszabb idő alatt.

2.

Ha kész, hagyjuk pihenni 5-6 percig, majd vágjuk vékony szeletekre az izomrostokra merőlegesen.

3.

A császárzsemléket vágjuk félbe, majd pirítsuk meg őket. Az alsó felüket kenjük meg dijoni mustárral. Erre helyezzük a steak csíkokat, ennek a tetejére pedig tegyük a sajtszeletet.

4.

Forró sütőben, lehetőleg grill fokozaton olvasszuk rá a sajtot. Ha kész, hagyjuk 1-2 percet hűlni, majd tálaljuk csemege uborkával.

Hozzávalók

2 vastag szelet, kb 80 g Szarvasi pizza mozzarella

200 g Hátszín steak

2 db Magos zsemle

2-3 ek. Dijoni mustár

2-3 Csemege uborka

Bors

Olaj a sütéshez