Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Főételek
Címkék
Allergének
tej1.
A steakeket vegyük ki a hűtőből legalább egy órával a sütés előtt, hogy temperálódjanak. Míg temperálódnak, pácoljuk be őket balzsamecetbe, olíva olajba és a steak fűszerkeverékbe.
2.
Ha állt a pácban legalább egy órát, akkor magas hőfokon serpenyőben, vagy grillserpenyőben kezdjük el sütni a hússzeleteket. Közben vegyük egy kicsit lejjebb a lángot és közepes hőfokon folytassuk. Közben sózzuk meg, majd fordítsuk meg és a másik oldalát is süssük kb. 2 percig. Ha kész szórjuk meg egy kis fekete borssal is.
3.
Szeleteljük fel a füstölt mozzarella sajtot, tegyük rá a húsra, majd tegyünk rájuk 2-2 szelet paradicsomot is. Helyezzük 190-200 C-os sütőbe és pár perc alatt olvasszuk rá a sajtot. Ha kész, vegyük ki és pihentessük pár percig.
4.
Tegyünk friss bazsalikom leveleket a sajtra tálalás előtt. Tálaljuk sült krumplival és zöld salátával.
200 g Szarvasi füstölt pizza mozzarella
4x0,2 kg Marha fartő
2 db Paradicsom
8 db Bazsalikom levél
Steak fűszerkeverék
Balzsamecet
1-2 ek. Olívaolaj
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!