Steak caprese füstölt mozzarellával

STEAK CAPRESE FÜSTÖLT MOZZARELLÁVAL

Elkészítési idő

5-30 perc

STEAK CAPRESE FÜSTÖLT MOZZARELLÁVAL

Kategória

Főételek

STEAK CAPRESE FÜSTÖLT MOZZARELLÁVAL

Cimkék

STEAK CAPRESE FÜSTÖLT MOZZARELLÁVAL

Allergének

tej

Hozzávalók

200 g Szarvasi füstölt pizza mozzarella

4x200 kg Marha fartő

2 db Paradicsom

8 db Bazsalikom levél

Steak fűszerkeverék

Balzsamecet

1-2 ek. Olívaolaj

Bors

Elkészítés

1.

A steakeket vegyük ki a hűtőből legalább egy órával a sütés előtt, hogy temperálódjanak. Míg temperálódnak, pácoljuk be őket balzsamecetbe, olíva olajba és a steak fűszerkeverékbe.

2.

Ha állt a pácban legalább egy órát, akkor magas hőfokon serpenyőben, vagy grillserpenyőben kezdjük el sütni a hússzeleteket. Közben vegyük egy kicsit lejjebb a lángot és közepes hőfokon folytassuk. Közben sózzuk meg, majd fordítsuk meg és a másik oldalát is süssük kb. 2 percig. Ha kész szórjuk meg egy kis fekete borssal is.

3.

Szeleteljük fel a füstölt mozzarella sajtot, tegyük rá a húsra, majd tegyünk rájuk 2-2 szelet paradicsomot is. Helyezzük 190-200 C-os sütőbe és pár perc alatt olvasszuk rá a sajtot. Ha kész, vegyük ki és pihentessük pár percig.

4.

Tegyünk friss bazsalikom leveleket a sajtra tálalás előtt. Tálaljuk sült krumplival és zöld salátával.