leendő
partnereinknek

Sporttészta rákkal, brokkolival és mascarponéval

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Fitt

Allergének

tej , rákfélék , glutén , tojás

Elkészítés

1.

A tésztát főzzük meg bő, enyhén sós, lobogó vízben 6-7 perc alatt, majd szűrjük le jól.

2.

Míg forraljuk a vizet, egy kisebb lábosban főzzük meg roppanósra a brokkolit 2-3 perc alatt.

3.

Közben egy serpenyőben, forró olívaolajon pirítsuk meg a felaprított fokhagymát. Majd dobjuk rá a kiolvadt rákokat, enyhén sózzuk, borsozzuk és pirítsuk meg őket is pár perc alatt szép rózsaszínre. Adjuk hozzá a megfőtt brokkolit is és forgassuk át a rákkal. Szórjuk rá a közben finomra vágott zöldfűszereket.

4.

Majd kanalazzuk rá a mascarponét és hirtelen forraljuk össze nagy lángon.

5.

A közben megfőtt tésztát keverjük hozzá, majd tálaljuk.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

500 g Garnéla rák

3 gerezd Fokhagyma

1 db Bazsalikom levél

2 ek. Olívaolaj

Bors

1 EK. FINOMRA VÁGOTT PETREZSELYEMZÖLD

300 g Brokkoli

250 g Orsó sporttészta