Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Főételek
Címkék
Allergének
tej , halak1.
Sózzuk be a filéket és hagyjuk állni egy kicsit. A spenótot olvasszuk ki és jól csavarjuk ki.
2.
Egy serpenyőben forrósítsunk fel egy evőkanál vajat. Pirítsuk meg rajta a finomra vágott hagymát és a lereszelt fokhagymát. Tegyük rá a felaprított spenótleveleket, és pirítsuk meg rajta 1-2 perc alatt. Végül keverjük össze a ricottával.
3.
Egy-egy nagyobb evőkanállal kanalazzunk a halfilékre a töltelékből. Majd tekerjük össze, és fogjuk össze fogpiszkálóval őket.
4.
Ezután tegyük őket egy hőálló tálba. Öntsünk alájuk egy nagyon kevés vizet, és tegyünk rá egy evőkanál vajat. Fedjük le alufóliával, majd tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe 15 percre.
5.
Ha kész, vegyük ki. Öntsük le róla a vajas szaftot egy kis edénybe. Forraljuk kb. 5 percig, majd tegyünk bele még egy evőkanál vajat, és keverjük el szép krémesre. Vágjunk bele egy csokor petrezselyemzöldet is, és adjunk hozzá 2 ek. citromlevet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
6.
Tálaljuk a töltött tilápia filéket burgonyapürével és a citromos vajmártással.
125 g Szarvasi ricotta
50-60 g Tilápia filé
450 g Spenótlevél
1 fej Hagyma
1 gerezd Fokhagyma
Só
Bors
2 ek. Citromlé
1 csokor Petrezselyemzöld
50 g Vaj
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!