leendő
partnereinknek

Spenóttal és ricottával töltött tilápia filé

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Allergének

tej , halak

Elkészítés

1.

Sózzuk be a filéket és hagyjuk állni egy kicsit. A spenótot olvasszuk ki és jól csavarjuk ki.

2.

Egy serpenyőben forrósítsunk fel egy evőkanál vajat. Pirítsuk meg rajta a finomra vágott hagymát és a lereszelt fokhagymát. Tegyük rá a felaprított spenótleveleket, és pirítsuk meg rajta 1-2 perc alatt. Végül keverjük össze a ricottával.

3.

Egy-egy nagyobb evőkanállal kanalazzunk a halfilékre a töltelékből. Majd tekerjük össze, és fogjuk össze fogpiszkálóval őket.

4.

Ezután tegyük őket egy hőálló tálba. Öntsünk alájuk egy nagyon kevés vizet, és tegyünk rá egy evőkanál vajat. Fedjük le alufóliával, majd tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe 15 percre.

5.

Ha kész, vegyük ki. Öntsük le róla a vajas szaftot egy kis edénybe. Forraljuk kb. 5 percig, majd tegyünk bele még egy evőkanál vajat, és keverjük el szép krémesre. Vágjunk bele egy csokor petrezselyemzöldet is, és adjunk hozzá 2 ek. citromlevet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

6.

Tálaljuk a töltött tilápia filéket burgonyapürével és a citromos vajmártással.

Hozzávalók

125 g Szarvasi ricotta

50-60 g Tilápia filé

450 g Spenótlevél

1 fej Hagyma

1 gerezd Fokhagyma

Bors

2 ek. Citromlé

1 csokor Petrezselyemzöld

50 g Vaj