Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Főételek
Címkék
Allergének
tej , mustár1.
A spenótot olvasszuk ki, és jól csavarjuk ki. Aprítsuk föl a leveleket pár vágással.
2.
Egy serpenyőben forrósítsunk föl olívaolajat. Dobjuk rá a spenótot, és futtassuk át rajta a lereszelt fokhagymával együtt. Majd adjuk hozzá a mascarponét, az apróra vágott aszalt paradicsomot és a dijoni mustárt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk hűlni.
3.
Míg hűl a töltelék, vágjuk 4 vastag szeletre a karajt. Majd vágjunk beléjük zsebeket a fölső, simább „élükön” bevágva. Sózzuk, borsozzuk a húst kívül belül.
4.
Tegyük a tölteléket a hússzeletekbe, jól nyomkodjuk be, majd egy-két fogpiszkálóval tűzzük össze őket.
5.
Egy forró serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg mindkét oldalukat, majd tegyük át őket egy hőálló tálba.
6.
Ezután tegyük 200 fokos sütőbe, és süssük kb. 15 percig őket, majd kivéve hagyjuk minimum 5 percig pihenni. Tálaljuk kedvenc burgonyaköretünkkel és valamilyen párolt zöldséggel.
250 g Szarvasi mascarpone
1000 g Karaj
450 g Spenótlevél
1 nagy gerezd Fokhagyma
5 db Aszalt paradicsom
1 kk. / 1/4 ek. Dijoni mustár
2 ek. Olívaolaj
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!