leendő
partnereinknek

Spenóttal, csirkével és füstölt sajttal töltött krumpli

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Allergének

tej

Elkészítés

1.

A spenótot olvasszuk föl. A sütőt melegítsük elő kb. 190 °C-ra. Mossuk meg a burgonyákat, majd kb. 30-40 perc alatt süssük meg őket egészben.

2.

Ezalatt a csirkemellet nyissuk szét és szórjuk meg a kedvenc szárnyas-, vagy grill fűszerünkkel. Dörzsöljük be jól egy kis olíva olajjal is. Majd süssük meg egy kis olíva olajon és tegyük félre pihenni pár percre.

3.

Közben vágjuk finomra a hagymát és aprítsuk föl a fokhagymát. Egy kevés olíva olajon fonnyasszuk meg őket. Adjuk hozzá a jól kicsavart spenótleveleket. Pirítsuk 1-2 percig, állandóan kevergetve. Adjuk hozzá a kis kockákra vágott sült csirkemellet és öntsük föl a tejszínnel. Hozzuk forrásba, majd pároljuk még 1-2 percig. Végül adjuk hozzá a lereszelt füstölt sajt kb. 2/3-át és olvassuk föl benne. Ízesítsük sóval, borssal.

4.

A közben megsült burgonyákat hagyjuk hűlni egy kicsit, hogy tudjuk kezelni őket. Vágjuk hosszában félbe a burgonyákat, majd kanalazzuk ki a közepük nagy részét. A krumpli belsejét tegyük el más felhasználásra. A fél krumplik aljára vághatunk egy kicsi talpat, hogy egyenesen álljanak. Kanalazzuk a közepükbe a spenótos tölteléket, majd szórjuk meg a maradék füstölt sajttal. Tegyük vissza a sütőbe kb. 10 percre, míg a sajt szépen ráolvad a tetejükre. Tálaljuk azonnal. Kínálhatunk hozzá egy kis snidlinges tejfölt.

Hozzávalók

200 g Szarvasi füstölt pizza mozzarella

4 db Burgonya

1 szelet Csirkemell filé

1 db Hagyma

350 g Spenótlevél

200 ml Tejszín

1 gerezd Fokhagyma

1 ek. Szárnyas fűszerkeverék

1-2 ek. Olívaolaj

Bors