Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Főételek
Címkék
Allergének
tej1.
A spenótot olvasszuk föl. A sütőt melegítsük elő kb. 190 °C-ra. Mossuk meg a burgonyákat, majd kb. 30-40 perc alatt süssük meg őket egészben.
2.
Ezalatt a csirkemellet nyissuk szét és szórjuk meg a kedvenc szárnyas-, vagy grill fűszerünkkel. Dörzsöljük be jól egy kis olíva olajjal is. Majd süssük meg egy kis olíva olajon és tegyük félre pihenni pár percre.
3.
Közben vágjuk finomra a hagymát és aprítsuk föl a fokhagymát. Egy kevés olíva olajon fonnyasszuk meg őket. Adjuk hozzá a jól kicsavart spenótleveleket. Pirítsuk 1-2 percig, állandóan kevergetve. Adjuk hozzá a kis kockákra vágott sült csirkemellet és öntsük föl a tejszínnel. Hozzuk forrásba, majd pároljuk még 1-2 percig. Végül adjuk hozzá a lereszelt füstölt sajt kb. 2/3-át és olvassuk föl benne. Ízesítsük sóval, borssal.
4.
A közben megsült burgonyákat hagyjuk hűlni egy kicsit, hogy tudjuk kezelni őket. Vágjuk hosszában félbe a burgonyákat, majd kanalazzuk ki a közepük nagy részét. A krumpli belsejét tegyük el más felhasználásra. A fél krumplik aljára vághatunk egy kicsi talpat, hogy egyenesen álljanak. Kanalazzuk a közepükbe a spenótos tölteléket, majd szórjuk meg a maradék füstölt sajttal. Tegyük vissza a sütőbe kb. 10 percre, míg a sajt szépen ráolvad a tetejükre. Tálaljuk azonnal. Kínálhatunk hozzá egy kis snidlinges tejfölt.
200 g Szarvasi füstölt pizza mozzarella
4 db Burgonya
1 szelet Csirkemell filé
1 db Hagyma
350 g Spenótlevél
200 ml Tejszín
1 gerezd Fokhagyma
1 ek. Szárnyas fűszerkeverék
1-2 ek. Olívaolaj
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!