Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Tészták
Címkék
Allergének
tej , glutén , tojás1.
A spenótot olvasszuk ki. Tegyünk fel bő sós vizet a tésztának.
2.
Mikor lobog a víz, tegyük bele a tésztát és a tasakján leírtak szerint főzzük meg, majd szűrjük le.
3.
Közben vágjuk apró kockákra a szalonnát. Forrósítsunk föl egy lábost, öntsünk bele egy kevés olíva olajat és pirítsuk meg rajta a szalonnát.
4.
Ha kész, egy szűrőkanállal vegyük ki és tegyük félre, hogy finom ropogós legyen. A fölösleges zsiradékot öntsük ki a lábosból és tegyük félre más felhasználásra.
5.
A megmaradt zsiradékra tegyük rá a spenótot és 1-2 percig pirítsuk. Majd adjuk hozzá az apróra vágott medvehagymát és a mascarponét. Keverjük el és kis lángon rotyogtassuk 3-4 percig.
6.
A megfőtt és leszűrt tésztát adjuk a szószhoz és keverjük el benne. Ízlés szerint ízesítsük sóval, borssal. Tálaláskor szórjuk meg a tetejét a szép piros és ropogós szalonna kockákkal és reszelt olasz kemény sajttal.
250 g Szarvasi mascarpone
400 g Orsó tészta
250 g Nyers kolozsvári szalonna
450 g Spenótlevél
2-3 ek. Medvehagyma
2 ek. Olívaolaj
50 g Parmezán sajt
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!