leendő
partnereinknek

Spenótos tészta pirított szalonnakockákkal

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

A spenótot olvasszuk ki. Tegyünk fel bő sós vizet a tésztának.

2.

Mikor lobog a víz, tegyük bele a tésztát és a tasakján leírtak szerint főzzük meg, majd szűrjük le.

3.

Közben vágjuk apró kockákra a szalonnát. Forrósítsunk föl egy lábost, öntsünk bele egy kevés olíva olajat és pirítsuk meg rajta a szalonnát.

4.

Ha kész, egy szűrőkanállal vegyük ki és tegyük félre, hogy finom ropogós legyen. A fölösleges zsiradékot öntsük ki a lábosból és tegyük félre más felhasználásra.

5.

A megmaradt zsiradékra tegyük rá a spenótot és 1-2 percig pirítsuk. Majd adjuk hozzá az apróra vágott medvehagymát és a mascarponét. Keverjük el és kis lángon rotyogtassuk 3-4 percig.

6.

A megfőtt és leszűrt tésztát adjuk a szószhoz és keverjük el benne. Ízlés szerint ízesítsük sóval, borssal. Tálaláskor szórjuk meg a tetejét a szép piros és ropogós szalonna kockákkal és reszelt olasz kemény sajttal.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

400 g Orsó tészta

250 g Nyers kolozsvári szalonna

450 g Spenótlevél

2-3 ek. Medvehagyma

2 ek. Olívaolaj

50 g Parmezán sajt

Bors