leendő
partnereinknek

Spenótfőzelék mascarponéval

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Levesek és főzelékek

Címkék

Vegetáriánus

Allergének

tej

Elkészítés

1.

A spenót főzelék recept elkészítéséhez, a vajat forrósítsuk fel egy lábosban, majd a spenótot kezdjük el párolni rajta. Időnként kevergessük meg.

2.

Reszeljük rá a fokhagymát és kevés szerecsendiót. Öntsük fel a tejjel, hozzuk forrásba, majd kis lángon, lefedve, pároljuk 5-8 percig.

3.

Végül keverjük hozzá a mascarponét. A spenótfőzeléket forrón tálaljuk tükörtojással, pirított sonkával.

Hozzávalók

30 g Szarvasi mascarpone

900 g Spenótlevél

50 g Vaj

500 ml Tej

Pár csipet Szerecsendió

Bors