Spenótfőzelék mascarponéval

SPENÓTFŐZELÉK MASCARPONÉVAL

Elkészítési idő

5-30 perc

SPENÓTFŐZELÉK MASCARPONÉVAL

Kategória

Levesek és főzelékek

SPENÓTFŐZELÉK MASCARPONÉVAL

Cimkék

Vegetáriánus
SPENÓTFŐZELÉK MASCARPONÉVAL

Allergének

tej

Hozzávalók

30 g Szarvasi mascarpone

900 g Spenótlevél

50 g Vaj

500 ml Tej

Pár csipet Szerecsendió

Bors

Elkészítés

1.

A vajat forrósítsuk fel egy lábosban, majd a spenótot kezdjük el párolni rajta. Időnként kevergessük meg.

2.

Reszeljük rá a fokhagymát és kevés szerecsendiót. Öntsük fel a tejjel, hozzuk forrásba, majd kis lángon, lefedve, pároljuk 5-8 percig.

3.

Végül keverjük hozzá a mascarponét. Forrón tálaljuk tükörtojással, pirított sonkával.