leendő
partnereinknek

Spenót krémleves mozzarellás, tavaszi szendviccsel

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Levesek és főzelékek

Címkék

Vegetáriánus

Allergének

tej , zeller , tojás , glutén

Elkészítés

1.

A finomra vágott hagymát és lereszelt fokhagymát kevés olívaolajon pirítsuk le egy kisebb fazékban.

2.

Majd adjuk hozzá a spenótot és öntsük föl a zöldséglevessel. Hozzuk forrásba, majd kis lángon főzzük kb. 15 percig.

3.

Keverjük hozzá a mascarponét és ízesítsük egy kis szerecsendióval, sóval, borssal.

4.

Készítsük el a szendvicset. Kenjünk meg 4 szelet kenyeret egy kis vajjal, majd tegyük rájuk a felszeletelt zöldségeket és sajtot. Kínáljuk a levest a félbevágott főtt tojásokkal és a szendviccsel.

Hozzávalók

A LEVESHEZ

3 g Szarvasi mascarpone

600 g Parajpüré

600 ml Zöldségleves

1 db Hagyma

2 gerezd Fokhagyma

csipet Szerecsendió

4 db Tojás

2 ek. Olívaolaj

A SZENDVICSHEZ

2x100 g Szarvasi mozzarella

8 szelet Kenyér

1/2 db Kígyóuborka

2 db Avokádó

2 db Paradicsom

4 db Retek

10-15 g Vaj