Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Főételek
Címkék
Vendégváró , ÜnnepiAllergének
glutén , tej , tojás , mustár1.
A paradicsomokat bármikor megsüthetjük, pár nappal előre is lehet. A paradicsomokat félbevágjuk, megsózzuk és egy kis friss kakukkfű levelet teszünk a felületükre. Egy tepsire tegyünk sütőpapírt, majd helyezzük rá a sütőrácsot. A sütőrácsra tegyük a paradicsomokat. Mérettől függően 8-9 órán át süssük 100 C-on. Legpraktikusabb éjszaka végezni ezt a műveletet. Az esetlegesen lecsöpögő lé a sütőpapírra fog esni, nem ég a sütő, vagy a tepsi aljára. Ezzel a módszerrel nagyon zamatos, koncentrált ízű, még elég sok nedvességet tartalmazó, sokrétűen felhasználható paradicsomot fogunk kapni. Különösen a szezonon kívüli, ízetlen paradicsomokkal tud csodát tenni.
2.
A tészta összetevőit gyorsan gyúrjuk össze, hogy ne melegedjen fel a kezünktől. Használhatunk hozzá tésztakeverő gépet is. Vizet csak annyit használjunk, hogy éppen összeálljon a tészta. Ha túl sok vizet használunk, akkor nem finom, omlós, morzsás tésztánk lesz, hanem kissé kemény tésztát fogunk kapni. A tésztagombócot csomagoljuk be folpackba és tegyük a hűtőbe legalább fél órát.
3.
Ezután nyújtsuk ki, de csak annyira, hogy egy kb. 23-25 cm átmérőjű gyümölcstorta formában elférjen. Nem baj, ha marad egy kis nyers tésztánk, ezzel ki tudjuk pótolni a sülés közben esetlegesen keletkező repedéseket. Szurkáljuk meg kissé villával az alját. Fedjük le a tésztát sütőpapírral és szórjunk bele szárazbabot, vagy csicseriborsót nehezéknek, hogy ne emelkedjen fel a tészta.
4.
170 C-os sütőben süssük kb. 20-25 percig. Valószínű, hogy még nem lesz eléggé sült a tésztánk, ekkor vegyük le róla a babot a papírral együtt és süssük tovább enélkül még 5-8 percet. A tésztának nem kell megsülnie teljesen, csak ne legyen nyers sem. Hagyjuk a sütőformában.
5.
Míg sül a tészta tisztítsuk meg a spárgát és enyhén sós-cukros vízben 3-4 perc alatt blansírozzuk, majd azonnal öblítsük le hideg vízzel. A paradicsomoknak húzzuk le a héját. A sonkát vágjuk kis kockákra. Egy keverőtálban kézi habverővel keverjük simára a tejfölt. Majd adjuk hozzá a tojásokat, a sonkát, a reszelt mozzarellát, mustárt, kakukkfüvet, snidlinget,reszelt fokhagymát, sót és borsot. Keverjük jól el. Öntsük a tésztaformába, a tetején rendezzük el a félbevágott spárgákat és a paradicsomokat. Tegyük vissza a sütőbe és 40-45 perc alatt süssük készre. A töltelék közepe is szilárd már ilyenkor.
6.
Ha kész, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd vegyük ki a formából. Tálalhatjuk melegen, vagy szobahőmérsékleten is.
300 g Liszt
150 g Vaj
2-3 ml Víz
Só
150 g Szarvasi pizza mozzarella
150 g Sonka
400 g Tejföl
4 db Tojás
2 ek. Snidling
2 tk. Kakukkfű
1 gerezd Fokhagyma
2 ek. Dijoni mustár
1-2 (200g) szál Zöld spárga
3 db Paradicsom
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!