Spárgás lepény mozzarellával és sonkával

SPÁRGÁS LEPÉNY MOZZARELLÁVAL ÉS SONKÁVAL

Elkészítési idő

30-60 perc

SPÁRGÁS LEPÉNY MOZZARELLÁVAL ÉS SONKÁVAL

Kategória

Tészták

SPÁRGÁS LEPÉNY MOZZARELLÁVAL ÉS SONKÁVAL

Cimkék

Vendégváró
SPÁRGÁS LEPÉNY MOZZARELLÁVAL ÉS SONKÁVAL

Allergének

tej , glutén

Hozzávalók

200 g Szarvasi pizza mozzarella

1 (1 tekercs) csomag Leveles tészta

1 grillezett piros Kaliforniai paprika

1 grillezett sárga Kaliforniai paprika

10 szál Zöld spárga

150 g Sonka

150 ml, kb 10 ek. Pizzaszósz

Elkészítés

1.

A spárgának a fás végeit vágjuk le, majd 3-4 perc alatt főzzük meg sós vízben. Ezután azonnal hűtsük le jéghideg vízben, majd vágjuk darabokra.

2.

A leveles tésztát hajtsuk ki, a sütőpapírral együtt fektessük egy tepsire. A széleitől kb. 1 cm-re vágjuk be egy éles késsel végig a szélei mentén.

3.

Tegyük 180C-ra előmelegített sütőbe és süssük meg félig, kb. 8-10 perc alatt.

4.

Miután kivettük a sütőből, kenjük meg az alap pizzaszósszal (receptjét itt találod), majd szórjuk meg reszelt Szarvasi Pizza Mozzarellával.

5.

Ezt szórjuk meg kisebb darabokra vágott sonkával, a feldarabolt spárgával és a csíkokra vágott grillezett paprikával.

6.

Tegyük vissza a sütőbe 6-8 percre, míg a sajt szépen megolvad, a tészta pedig szép aranybarna nem lesz.