leendő
partnereinknek

Spárgás-gombás csirkeragu

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Allergének

tej , glutén , zeller

Elkészítés

1.

A gombát tisztítsuk meg és vágjuk cikkekre. A hagymát vágjuk apróra.

2.

Forrósítsunk fel olajat egy serpenyőben és pirítsuk meg rajta a hagymát. Majd adjuk hozzá a gombát, enyhét sózzuk, majd pirítsuk meg azt is.

3.

Közben vágjuk kockákra a csirkemell filét. Ha a gomba már enyhén megbarnult, akkor adjuk hozzá és pirítsuk meg a csirkét is.

4.

Ezalatt a spárga alját hámozzuk meg és vágjuk kisebb darabokra. A csúcsait tegyük félre.

5.

Ha a csirkekockák is megpirultak, öntsük fel a húslevessel és adjuk hozzá a kakukkfüvet. Hozzuk forrásba, majd kis lángon, lefedve főzzük 5 percig.

6.

Ekkor adjuk hozzá a spárga darabokat a csúcsok nélkül és főzzük további 4-5 percig.

7.

Végül adjuk hozzá a csúcsokat is és főzzük még 2 percig.

8.

A lisztet keverjük ki simára egy kicsi vízzel, majd adjuk hozzá a mascarponét és keverjük simára. Habarjuk be vele a ragut. Főzzük még 2-3 percig, hogy besűrűsödjön és a liszt nyers íze elmenjen. Tálaljuk tésztával, vagy párolt rizzsel.

Hozzávalók

50 g Szarvasi mascarpone

500 g Csirkecomb filé

250 g Spárga

250 db Csiperke gomba

1 tk. Kakukkfű

1 fej Hagyma

2 ek. Olaj

15 g Liszt

0,2 l Húsleves

Bors