
Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Tészták
Címkék
Allergének
tej , glutén , tojás , rákfélék1.
Tegyünk föl sós vizet főni a spagettinek. Ha lobogva forr, tegyük bele és főzzük kissé roppanósra (ne főzzük meg teljesen, mert a továbbiakban még alávetjük egy kis hőkezelésnek), majd szűrjük le, de tegyünk félre egy keveset a főzővízből.
2.
Közben szeleteljük fel a lilahagymát és a megtisztított gombát.
3.
Pár evőkanál olívaolajat forrósítsunk fel egy nagy serpenyőben, vagy széles lábosban. Fonnyasszuk meg rajta a lilahagymát. Majd nagy lángon pirítsuk meg rajta a felszeletelt gombát is.
4.
Öntsük rá a bort, majd továbbra is nagy lángon forraljuk el.
5.
Egy másik nagy, forró serpenyőben, kis olívaolajon pirítsuk meg a kiolvadt rákokat 2-3 perc alatt. Adjuk a lilahagymás gombához.
6.
Ekkorra a spagetti is megfő, és ha leszűrtük, keverjük a gombás rákhoz. Adjunk 1-2 merőkanálnyi tészta-főzővizet hozzá és a mascarponét. Forgassuk addig, míg szép krémessé nem válik az egész. Sózzuk, borsozzuk. Tálaljuk azonnal és szórjuk meg egy kis petrezselyem zölddel.
250 g Szarvasi mascarpone
350 g Spagetti
16-20 db Garnéla rák
500 g Gomba
150 ml Fehérbor
1 db Lilahagyma
1-2 ek. Olívaolaj
Só
Bors
Kis csokor Petrezselyemzöld
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!