leendő
partnereinknek

Spagetti rákkal, mascarponéval, gombával és fehérborral

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Allergének

tej , glutén , tojás , rákfélék

Elkészítés

1.

Tegyünk föl sós vizet főni a spagettinek. Ha lobogva forr, tegyük bele és főzzük kissé roppanósra (ne főzzük meg teljesen, mert a továbbiakban még alávetjük egy kis hőkezelésnek), majd szűrjük le, de tegyünk félre egy keveset a főzővízből.

2.

Közben szeleteljük fel a lilahagymát és a megtisztított gombát.

3.

Pár evőkanál olívaolajat forrósítsunk fel egy nagy serpenyőben, vagy széles lábosban. Fonnyasszuk meg rajta a lilahagymát. Majd nagy lángon pirítsuk meg rajta a felszeletelt gombát is.

4.

Öntsük rá a bort, majd továbbra is nagy lángon forraljuk el.

5.

Egy másik nagy, forró serpenyőben, kis olívaolajon pirítsuk meg a kiolvadt rákokat 2-3 perc alatt. Adjuk a lilahagymás gombához.

6.

Ekkorra a spagetti is megfő, és ha leszűrtük, keverjük a gombás rákhoz. Adjunk 1-2 merőkanálnyi tészta-főzővizet hozzá és a mascarponét. Forgassuk addig, míg szép krémessé nem válik az egész. Sózzuk, borsozzuk. Tálaljuk azonnal és szórjuk meg egy kis petrezselyem zölddel.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

350 g Spagetti

16-20 db Garnéla rák

500 g Gomba

150 ml Fehérbor

1 db Lilahagyma

1-2 ek. Olívaolaj

Bors

Kis csokor Petrezselyemzöld