Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
VendégváróAllergének
tej , szójabab , tojás , glutén , diófélék1.
Süssük meg a piskótákat egyenként. Verjük föl a 3 db tojást a cukorral, majd keverjük hozzá a leszitált lisztet és sót. Tegyük sütőpapírral kibélelt és vajjal kikent 26 cm-es csatos tortaformába és 180 C-on süssük készre kb. 15 perc alatt. A kakaós piskótát hasonlóan készítsük el, csak a kakaóport keverjük össze a liszttel, a diósat pedig úgy, hogy a diót keverjük a liszthez.
2.
Ha kész van az első piskóta, akkor hagyjuk hűlni egy rácson, majd vegyük le a papírt róla. Tegyünk ugyanígy mindegyikkel.
3.
Közben készítsük el a szirupot. Tegyük föl a cukrot a vízzel és a narancs- illetve a citromhéjjal főni. Ha felolvadt, kis lángon főzzük még 10 percig kb. Tegyük félre hűlni. Öntsük hozzá a rum aromát. (Használhatunk rendes rumot is természetesen, csak a gyerekek miatt indokoltabb a nagyon alacsony alkoholtartalmú aroma amelyet kisebb mennyiségben is elég használni.)
4.
A krémhez keverjük simára a mascarponét a kikapart vanília magokkal és a cukorral. (Opcionálisan kiválthatjuk ezt vaníliás cukorral.) Ezzel a módszerrel nem csak, hogy sokkal rövidebb idő alatt, kevesebb munkával jutunk a krémhez, mintha megfőznénk a klasszikus vaníliás krémet, hanem a Szarvasi Mascarpone kivételessé teszi ezt az amúgy is nagyon finom tortát.
5.
Tegyük a sütőformába a diós lapot. Ezt locsoljuk meg a szirup egyharmadával, majd kenjük meg a sárgabarack dzsem egyharmadával. Szórjuk meg apróra vágott aszalt sárgabarackkal (használhatjuk a klasszikus mazsolát is). Majd kenjük meg a krém egyharmadával. Helyezzük rá a kakaós piskótát, majd végezzük el vele ugyanazt, amit az előző lappal. Majd végül a sima piskótával tegyük ugyanezt. Tegyük hűtőbe legalább egy éjszakára lefedve.
6.
Másnap készítsük el a csokiszószt. Olvasszuk fel a darabokra tört csokit a vajjal és a tejszínnel, majd hagyjuk hűlni. Keverjük hozzá a rum aromát. Tálaljuk a tortát felvert tejszínhabbal és a csokiszósszal leöntve.
500 g Szarvasi mascarpone
80 g Cukor
2 db Vanília rúd
100 g Étcsoki
15 g Vaj
150 ml Tejszín
3 db Tojás
60 g Cukor
60 g Liszt
Só
3 db Tojás
45 g Liszt
15 g Kakaópor
60 g Cukor
Só
3 db Tojás
60 g Cukor
60 g Liszt
20 g Darált dió
Só
100 g Cukor
200 ml Víz
1 ek. Rum aroma
1 db Narancs
1 db Citrom
120 g Aszalt sárgabarack
6 ek. Sárgabarack lekvár
500g, minimum 30%-os, kb. 500 ml Tejszín
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!