leendő
partnereinknek

Sertésszűz mascarponés zöldborsmártással

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Ünnepi

Allergének

tej , zeller

Elkészítés

1.

A sertésszüzet tisztítsuk meg, vágjuk le a két végét, hogy egy mindenhol egyforma szélességű húst kapjunk. A levágott részeket tegyük el más felhasználásra, ragukhoz, aprópecsenyékhez. Sózzuk, borsozzuk.

2.

A sütőt melegítsük elő 160 fokra. A szüzet pirítsuk körbe mindenhol egy kevés olajon egy serpenyőben. Majd tegyük egy hőálló tálba és tegyük a sütőbe kb. 10-15 percre. Az ujjunkkal tudjuk ellenőrizni a készültséget. Ne süssük túl, mert a sertésszűz sovány húsrész, így könnyen kiszárad. Ha kész, tegyük egy rácsra pihenni, alá pedig egy tálat, vagy tányért, hogy a szaft lecsöpögjön.

3.

Míg a hús a sütőben sül, készítsük el a mártást. A finomra vágott hagymát fonnyasszuk meg a vajon. Öntsük rá a brandyt és a húslevest, majd forraljuk 1-2 percig. Ezután adjuk hozzá a leszűrt zöldborsot és a mascarponét. Keverjük el, és hozzuk forrásba. Végül adjuk hozzá a felaprított metélőhagymát és a húsból lecsöpögő szaftot is hozzáönthetjük.

4.

A pihentetett húst ezután szeleteljük fel. Tálaljuk a szósszal, párolt zöldségekkel és valamilyen burgonyakörettel.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

kis üveg kb. 200-300 g Zöldborsó

50 ml brandy

0,150 l Húsleves

1 Metélőhagyma

Bors

20 g Vaj

Pár ek. Olaj