
Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Főételek
Címkék
ÜnnepiAllergének
tej , zeller1.
A sertésszüzet tisztítsuk meg, vágjuk le a két végét, hogy egy mindenhol egyforma szélességű húst kapjunk. A levágott részeket tegyük el más felhasználásra, ragukhoz, aprópecsenyékhez. Sózzuk, borsozzuk.
2.
A sütőt melegítsük elő 160 fokra. A szüzet pirítsuk körbe mindenhol egy kevés olajon egy serpenyőben. Majd tegyük egy hőálló tálba és tegyük a sütőbe kb. 10-15 percre. Az ujjunkkal tudjuk ellenőrizni a készültséget. Ne süssük túl, mert a sertésszűz sovány húsrész, így könnyen kiszárad. Ha kész, tegyük egy rácsra pihenni, alá pedig egy tálat, vagy tányért, hogy a szaft lecsöpögjön.
3.
Míg a hús a sütőben sül, készítsük el a mártást. A finomra vágott hagymát fonnyasszuk meg a vajon. Öntsük rá a brandyt és a húslevest, majd forraljuk 1-2 percig. Ezután adjuk hozzá a leszűrt zöldborsot és a mascarponét. Keverjük el, és hozzuk forrásba. Végül adjuk hozzá a felaprított metélőhagymát és a húsból lecsöpögő szaftot is hozzáönthetjük.
4.
A pihentetett húst ezután szeleteljük fel. Tálaljuk a szósszal, párolt zöldségekkel és valamilyen burgonyakörettel.
250 g Szarvasi mascarpone
kis üveg kb. 200-300 g Zöldborsó
50 ml brandy
0,150 l Húsleves
1 Metélőhagyma
Só
Bors
20 g Vaj
Pár ek. Olaj
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!