
Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Főételek
Címkék
Allergének
tej , glutén , tojás1.
A felforrósított olívaolajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát és a fokhagymát.
2.
Adjuk hozzá a babérlevelet, a bazsalikomot, az oregánót és a kakukkfüvet. Ezeket jól keverjük el benne. Öntsük hozzá a paradicsomkonzerveket, majd hozzuk forrásba, és lassú tűzön fedél nélkül főzzük kb. másfél órát. (Főzhetjük tovább is, ha időnk engedi, hiszen akkor még finomabb, koncentráltabb ízű paradicsomszószunk lesz.) Ízesítsük sóval, borssal, és ízlés szerint egy kis cukorral. Ha kész a szósz, akkor egy szitán át is passzírozhatjuk, hogy még bársonyosabb legyen. Szezonban a főzés vége előtt 1-2 perccel apríthatunk bele sok-sok friss bazsalikom levelet is.
3.
A karajszeleteket enyhén klopfoljuk ki és sózzuk be, majd forgassuk meg őket a lisztben, tojásban és végül a reszelt parmezán sajttal elkevert kenyérmorzsában.
4.
Forró olajban süssük ki a húsokat.
5.
A meleg paradicsomszószt öntsük egy hőálló edénybe. Erre tegyük a karajszeleteket. Helyezzünk rájuk mozzarella sajtszeleteket, és tegyük 200 fokos sütőbe kb. 5-6 percre. Ha kész, tálaljuk spagettivel.
200 g Szeletelt mozzarella
600 g Karaj
3 doboz Paradicsom konzerv
1 db Vöröshagyma
2-3 gerezd Fokhagyma
1 ek. Bazsalikom
1 tk. Kakukkfű
1 tk. Oregánó
1 db Babérlevél
2-3 ek. Olívaolaj
40 g Parmezán sajt
Só
Bors
5-10 g Cukor
4-5 db Bazsalikom levél
Liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírhoz
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!