leendő
partnereinknek

Sertéskaraj ananásszal, sonkával és mozzarella sajttal

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Allergének

tej

Elkészítés

1.

Melegítsük elő a sütőt 220 C-ra. Az édesburgonyát hámozzuk meg és vágjuk vastagabb hasábokra. Jól keverjük össze egy kis olíva olajjal, sóval és borssal. Tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és süssük meg kb. 25 perc alatt.

2.

A karajszeleteket tisztítsuk meg, ha szükséges. Szórjuk meg a fűszerkeverékkel és jól dörzsöljük át egy kis olíva olajjal, hogy mindenhol egyformán érje a fűszer.

3.

Hámozzuk meg az ananászt, és szeleteljük fel minimum 8 szeletre. A szeletek közepéből vágjuk ki a torzsát. Szeleteljük 8 szeletre a 2 mozzarella sajtot is.

4.

Egy kevés olajon pirítsuk meg a karajszeletek mindkét oldalát, kb. 2-2 percig. Tegyük őket egy tepsibe.

5.

Rakjuk rájuk az ananász szeleteket, ezekre a sonkát, majd a mozzarella sajtot.

6.

Ha az édesburgonya megsült, vegyük ki és tegyük a helyére a másik tepsit a karajszeletekkel. Süssük kb. 10 percig, míg a sajt szépen ráolvad a tetejére.

7.

Tálaljuk az ananászos karajszeleteket az édesburgonya hasábokkal és zöld salátával.

Hozzávalók

200 g Szarvasi mozzarella

800 g Karaj

100 g Sonka

Néhány szelet Ananász

2 ek. Grill fűszerkeverék

800 g Édesburgonya

2-3 ek. Olívaolaj

Bors