Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Főételek
Címkék
Allergének
tej1.
Melegítsük elő a sütőt 220 C-ra. Az édesburgonyát hámozzuk meg és vágjuk vastagabb hasábokra. Jól keverjük össze egy kis olíva olajjal, sóval és borssal. Tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és süssük meg kb. 25 perc alatt.
2.
A karajszeleteket tisztítsuk meg, ha szükséges. Szórjuk meg a fűszerkeverékkel és jól dörzsöljük át egy kis olíva olajjal, hogy mindenhol egyformán érje a fűszer.
3.
Hámozzuk meg az ananászt, és szeleteljük fel minimum 8 szeletre. A szeletek közepéből vágjuk ki a torzsát. Szeleteljük 8 szeletre a 2 mozzarella sajtot is.
4.
Egy kevés olajon pirítsuk meg a karajszeletek mindkét oldalát, kb. 2-2 percig. Tegyük őket egy tepsibe.
5.
Rakjuk rájuk az ananász szeleteket, ezekre a sonkát, majd a mozzarella sajtot.
6.
Ha az édesburgonya megsült, vegyük ki és tegyük a helyére a másik tepsit a karajszeletekkel. Süssük kb. 10 percig, míg a sajt szépen ráolvad a tetejére.
7.
Tálaljuk az ananászos karajszeleteket az édesburgonya hasábokkal és zöld salátával.
200 g Szarvasi mozzarella
800 g Karaj
100 g Sonka
Néhány szelet Ananász
2 ek. Grill fűszerkeverék
800 g Édesburgonya
2-3 ek. Olívaolaj
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!