leendő
partnereinknek

Sertésburger mozzarella sajttal és bacon jammel

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Szendvicsek

Címkék

Vendégváró

Allergének

tej , glutén , tojás , mustár

Elkészítés

1.

A darált húst gyúrjuk össze a tojással, a finomra vágott hagymával, frissen őrölt borssal, zsemlemorzsával és Worcester-szósszal. Hagyjuk állni!

2.

A 100 g bacont vágjuk kisebb kockákra, majd pirítsuk meg egy serpenyőben. Ha kész, öntsük le a zsírt róla.

3.

Adjunk a baconhöz egy kis vajat és a finomra vágott lilahagymát. Lassú tűzön karamellizáljuk meg a hagymát. Közben adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát is.

4.

Ha már a hagyma szépen megfonnyadt, akkor öntsük hozzá a sört, juharszirupot és a balzsamecetet. Kis lángon sűrítsük meg dzsem állagúra. Végül ízesítsük fekete borssal.

5.

A szeletelt bacont pirítsuk meg. A puffancsokat vágjuk félbe és pirítsuk meg a vágott felületüket.

6.

Készítsünk 3 db burgert a húsmasszából. Tegyük a bacon szeleteket a puffancs alsó felére, erre tegyük a húspogácsát, majd ezekre a sajtot. Tegyük sütőbe, lehetőleg grill fokozatra és olvasszuk rá a sajtot.

7.

Ha kész, tálaljuk a bacon jammel.

Hozzávalók

100 g Szarvasi pizza mozzarella

400 g Darált sertéshús

1 kis fej Hagyma

1 ek. Worcester szósz

1 kis csokor Petrezselyemzöld

3 ek. Zsemlemorzsa

1 db Tojás

200 g Bacon

3 db Puffancs

1-2 ek. Mustár

Bors

BACON JAM:

100 g Bacon

22 g Vaj

3 db Lilahagyma

3 gerezd Fokhagyma

150 ml Barna sör

40 ml Balzsamecet

4 ek. Juharszirup

Bors