Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Főételek
Címkék
Allergének
tej1.
A sertés szüzeket tisztítsuk meg. Az elvékonyodó végüket vágjuk le és tegyük el más felhasználásra.
2.
A szűzpecsenyéket vágjuk 12-12 db, egyenként kb 2 cm vastag karikákra. Nagyon enyhén klopfoljuk ki őket, majd kicsit szórjuk meg sóval, borssal.
3.
Tegyünk egy szelet húsra egy hasonló méretű mozzarella szeletet, erre egy zsályalevelet és fedjük be egy másik szelet hússal. Tekerjük be egy sonkaszelettel, majd ismételjük ezt meg, amíg tart az alapanyagunk. Személyenként 3 db saltimboccánk lesz.
4.
Kevés olajon, közepes lángon süssük meg őket pár perc alatt egy serpenyőben. Tálaljuk kedvenc burgonyaköretünkkel és párolt zöldséggel.
200 g Szarvasi mozzarella
800 g Sertésszűz
12 szelet Sonka
12 db Zsályalevél
2-3 ek. Olaj
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!