leendő
partnereinknek

Sertés szűz saltimbocca mozzarellával töltve

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Allergének

tej

Elkészítés

1.

A sertés szüzeket tisztítsuk meg. Az elvékonyodó végüket vágjuk le és tegyük el más felhasználásra.

2.

A szűzpecsenyéket vágjuk 12-12 db, egyenként kb 2 cm vastag karikákra. Nagyon enyhén klopfoljuk ki őket, majd kicsit szórjuk meg sóval, borssal.

3.

Tegyünk egy szelet húsra egy hasonló méretű mozzarella szeletet, erre egy zsályalevelet és fedjük be egy másik szelet hússal. Tekerjük be egy sonkaszelettel, majd ismételjük ezt meg, amíg tart az alapanyagunk. Személyenként 3 db saltimboccánk lesz.

4.

Kevés olajon, közepes lángon süssük meg őket pár perc alatt egy serpenyőben. Tálaljuk kedvenc burgonyaköretünkkel és párolt zöldséggel.

Hozzávalók

200 g Szarvasi mozzarella

800 g Sertésszűz

12 szelet Sonka

12 db Zsályalevél

2-3 ek. Olaj

Bors