
Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Levesek és főzelékek
Címkék
Allergének
glutén , tojás , zeller1.
A hagymát pucoljuk meg és vágjuk apróra. A répát és a krumplit hámozzuk meg és vágjuk kockákra.
2.
Egy lábosban forrósítsunk fel egy kis olívaolajat, és pirítsuk meg rajta a finomra vágott hagymát. Majd adjuk hozzá a vékonyra szelt fokhagymát is, és pirítsuk további egy percig. Szórjuk meg a gyömbérrel és a római köménnyel.
3.
Végül adjuk hozzá a felkockázott répát és krumplit. Forrósítsuk föl a hagymás olívaolajon, majd öntsük fel a levessel.
4.
Fedjük le és hozzuk forrásba. Majd kis-közepes lángon főzzük puhára a zöldségeket. Ha kész, egy botmixerrel pürésítsük simára. Ízesítsük sóval, borssal.
5.
Míg készül a leves vágjuk kockákra a kenyeret, és egy kis olívaolajon pirítsuk meg. A zsályaleveleket szintén olívaolajban süssük meg kb. fél perc alatt.
6.
Tálaláskor szórjuk meg a levest a kenyérkockákkal és reszelt laktózmentes mozzarella sajttal. Tegyük rá a sült zsályaleveleket és locsoljuk meg a zsályás olívaolajjal.
100 g Szarvasi laktózmentes mozzarella
500g / 5-6 szál Sárgarépa
250 g Burgonya
2 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
100 ml / 5-6 ek. Olívaolaj
2 szelet Kenyér
Néhány db Zsályalevél
1/2 tk. Őrölt gyömbér
1/2 tk. Római kömény
1000 ml Zöldségleves
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!