Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Ünnepi , VendégváróAllergének
tojás , tej1.
Egy 222-24 cm-es csatos tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral. Az olvadt vajat egy konyhai robotgépben jól dolgozzuk össze a zabkeksszel. Majd nyomkodjuk bele a formába ezt a vajas zabkeksz darálékot.
2.
175C-os sütőben süssük kb. 10 percig, majd vegyük ki és hagyjuk hűlni egy kicsit.
3.
Közben verjük fel a mascarponét a tojással és a cukorral együtt. Tegyük a sütőbe kb. 25-30 percre, majd vegyük ki a sütőből.
4.
Míg sül, keverjük simára a tejfölt a porcukorral. Öntsük a torta tetejére és tegyük vissza 10-15 percre még.
5.
Miután kivettük, hagyjuk kicsit hűlni. Közben a sárgadinnyét vágjuk vékony félszeletekre és tegyük a torta tetejére.
6.
A zseléport keverjük ki annyi meleg vízzel, amennyit a tasakon található leírás javasol, majd öntsük a sárgadinnyére. Tegyük a hűtőbe, hagyjuk megdermedni. Tálaljuk hidegen.
500 g Szarvasi laktózmentes mascarpone
2 db Tojás
80 g Cukor
225 g Tejföl
25 g Porcukor
15 g Vaníliás cukor
1 db Sárgadinnye
1 tasak Zselépor
80 g Vaj
180 g Zabkeksz
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!