leendő
partnereinknek

Sárgadinnyés mascarpone torta

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

tojás , tej

Elkészítés

1.

Egy 222-24 cm-es csatos tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral. Az olvadt vajat egy konyhai robotgépben jól dolgozzuk össze a zabkeksszel. Majd nyomkodjuk bele a formába ezt a vajas zabkeksz darálékot.

2.

175C-os sütőben süssük kb. 10 percig, majd vegyük ki és hagyjuk hűlni egy kicsit.

3.

Közben verjük fel a mascarponét a tojással és a cukorral együtt. Tegyük a sütőbe kb. 25-30 percre, majd vegyük ki a sütőből.

4.

Míg sül, keverjük simára a tejfölt a porcukorral. Öntsük a torta tetejére és tegyük vissza 10-15 percre még.

5.

Miután kivettük, hagyjuk kicsit hűlni. Közben a sárgadinnyét vágjuk vékony félszeletekre és tegyük a torta tetejére.

6.

A zseléport keverjük ki annyi meleg vízzel, amennyit a tasakon található leírás javasol, majd öntsük a sárgadinnyére. Tegyük a hűtőbe, hagyjuk megdermedni. Tálaljuk hidegen.

Hozzávalók

500 g Szarvasi laktózmentes mascarpone

2 db Tojás

80 g Cukor

225 g Tejföl

25 g Porcukor

15 g Vaníliás cukor

1 db Sárgadinnye

1 tasak Zselépor

80 g Vaj

180 g Zabkeksz