leendő
partnereinknek

Sárgabarackos túróhab édes mozzarellás tésztában

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Gyerekeknek , Vendégváró

Allergének

diófélék , tej

Elkészítés

1.

Készítsük el a cukorszirupot. Tegyük föl a cukrot a vízzel főni. Ha elkezdett forrni, vegyük le a lángot és kis lángon sűrítsük be kb. fél óra alatt. A végén ízesítsük citromlével.

2.

Az aszalt barackot áztassuk forró vízbe kb. 10 percre, majd vágjuk apróra. A tejszínt verjük föl a cukorral, majd keverjük össze a széttört túróval és a citromhéjjal. Végül keverjük hozzá a barackot.

3.

Forraljuk fel a vizet a cukorral és a tejjel. Keverjük hozzá a hideg, lereszelt mozzarella sajtot. Állandó keverés mellett főzzük gumis állagúvá. Ekkor adjuk hozzá a grízt, és főzzük együtt egy jól kezelhető masszává további kb. 5 perc alatt.

4.

Egy nyújtódeszkára tegyünk sütőpapírt. Kenjük meg cukorsziruppal. Erre tegyük a tésztát. Amikor már kicsit hűlt, akkor locsoljuk meg a tetejét is cukorsziruppal és nyomkodjuk el a kezünkkel laposra. Majd nyújtsuk ki nyújtófával kb. 2 mm vastagra. Egy késsel vágjunk belőle téglalapokat. Egy evőkanál segítségével tegyünk rá keresztbe csíkban az egyik végénél a töltelékből. Majd tekerjünk rajta kettőt. Vágjuk le késsel a tészta többi részéről. Folytassuk a töltögetést, majd kezdjük egy újabb lap tésztával ugyanezt. Végül vagdossuk el a kívánt méretű szeletekre ezeket a csíkokat. Tálaláskor díszítsük dióval és koktélcseresznyével. Locsoljunk rá egy kis cukorszirupot.

Hozzávalók

TÉSZTA:

500 g Szarvasi laktózmentes mozzarella

180 g Cukor

200 ml Víz

100 ml Laktózmentes tej

200 g Gríz

Dekoráláshoz Koktélcseresznye és Dióbél

TÖLTELÉK:

250 ml Tejszín

60 g Cukor

1 db Citrom

500 g Laktózmentes túró

100 g Aszalt sárgabarack

CUKORSZIRUP:

750 g Cukor

350 ml Víz

2 ek. Citromlé