Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Ünnepi , Gyerekeknek , VendégváróAllergének
diófélék , tej1.
Készítsük el a cukorszirupot. Tegyük föl a cukrot a vízzel főni. Ha elkezdett forrni, vegyük le a lángot és kis lángon sűrítsük be kb. fél óra alatt. A végén ízesítsük citromlével.
2.
Az aszalt barackot áztassuk forró vízbe kb. 10 percre, majd vágjuk apróra. A tejszínt verjük föl a cukorral, majd keverjük össze a széttört túróval és a citromhéjjal. Végül keverjük hozzá a barackot.
3.
Forraljuk fel a vizet a cukorral és a tejjel. Keverjük hozzá a hideg, lereszelt mozzarella sajtot. Állandó keverés mellett főzzük gumis állagúvá. Ekkor adjuk hozzá a grízt, és főzzük együtt egy jól kezelhető masszává további kb. 5 perc alatt.
4.
Egy nyújtódeszkára tegyünk sütőpapírt. Kenjük meg cukorsziruppal. Erre tegyük a tésztát. Amikor már kicsit hűlt, akkor locsoljuk meg a tetejét is cukorsziruppal és nyomkodjuk el a kezünkkel laposra. Majd nyújtsuk ki nyújtófával kb. 2 mm vastagra. Egy késsel vágjunk belőle téglalapokat. Egy evőkanál segítségével tegyünk rá keresztbe csíkban az egyik végénél a töltelékből. Majd tekerjünk rajta kettőt. Vágjuk le késsel a tészta többi részéről. Folytassuk a töltögetést, majd kezdjük egy újabb lap tésztával ugyanezt. Végül vagdossuk el a kívánt méretű szeletekre ezeket a csíkokat. Tálaláskor díszítsük dióval és koktélcseresznyével. Locsoljunk rá egy kis cukorszirupot.
500 g Szarvasi laktózmentes mozzarella
180 g Cukor
200 ml Víz
100 ml Laktózmentes tej
200 g Gríz
Dekoráláshoz Koktélcseresznye és Dióbél
250 ml Tejszín
60 g Cukor
1 db Citrom
500 g Laktózmentes túró
100 g Aszalt sárgabarack
750 g Cukor
350 ml Víz
2 ek. Citromlé
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!