leendő
partnereinknek

Sárgabarackos pohárkrém laktózmentes mascarponéval

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

diófélék , tej

Elkészítés

1.

A sárgabarackot vágjuk negyedekbe, vagy hatodokba és távolítsuk el a magját. Egy serpenyőben egy kevés cukorral kissé fonnyasszuk meg. Ne főzzük szét, csak kissé puhítsuk meg. Majd hagyjuk hűlni.

2.

A mascarponét verjük föl egy kis tejszínnel, cukorral és a vanília rúd kikapart magjaival.

3.

Egy kanállal, vagy habzsákból nyomócsövön keresztül tegyünk 4 koktélos-, vagy martinis pohárba, vagy kehelybe a krémből. Hagyjuk meg a krém felét.

4.

Erre tegyük a barackot, szintén használjuk el a felét. Majd újra krém, végül barack. Legfelülre pirított mandulapelyhet szórjunk.

Hozzávalók

250 g Szarvasi laktózmentes mascarpone

12 db Sárgabarack

60 g Cukor

4 ek. Pirított, tört mandula

1 db Vanília rúd

100 ml Tejszín