leendő
partnereinknek

Saláta grillezett édesköménnyel, mozzarellával, bulgurral és naranccsal

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Saláták

Címkék

Vegetáriánus , Fitt

Allergének

tej , glutén

Elkészítés

1.

A bulgurt tegyük egy edénybe, majd öntsük föl forró vízzel úgy, hogy éppen ellepje. Fedjük le fóliával és hagyjuk begőzölni kb. 20 percig. Majd szűrjük le, hogy a felesleges víz eltávozzon..

2.

Közben vágjuk vékony szeletekre az édesköményt és kevés olíva olajon pirítsuk meg. Tegyük félre hűlni. Majd keverjük össze a bulgurral, citromlével, frissen vágott petrezselyem zölddel, sóval és borssal.

3.

A mozzarella sajtot és a narancsot szeleteljük fel

4.

Egy tálaló tálra halmozzuk a rukkolát. Locsoljunk rá egy evőkanál balzsamecetet és egy evőkanál olíva olajat. Erre tegyük az édesköményes bulgur salátát, majd a mozzarellát és a narancsot. Helyezzünk rá még pár szelet lilahagymát is. Szórjuk meg az egészet még durvára vágott petrezselyem zölddel. Kínáljuk grillezett húsok mellé, vagy önmagában egy könnyű nyári vacsorának.

Hozzávalók

100 g Szarvasi mozzarella light

1 db Édeskömény

1 db Narancs

50 g Rukkola

60 g Bulgur

1/2 db Citrom leve

Néhány db Lilahagyma

1 kis csokor Petrezselyemzöld

1-2 ek. Olívaolaj

Balzsamecet

Bors