Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Saláták
Címkék
Vegetáriánus , FittAllergének
tej , glutén1.
A bulgurt tegyük egy edénybe, majd öntsük föl forró vízzel úgy, hogy éppen ellepje. Fedjük le fóliával és hagyjuk begőzölni kb. 20 percig. Majd szűrjük le, hogy a felesleges víz eltávozzon..
2.
Közben vágjuk vékony szeletekre az édesköményt és kevés olíva olajon pirítsuk meg. Tegyük félre hűlni. Majd keverjük össze a bulgurral, citromlével, frissen vágott petrezselyem zölddel, sóval és borssal.
3.
A mozzarella sajtot és a narancsot szeleteljük fel
4.
Egy tálaló tálra halmozzuk a rukkolát. Locsoljunk rá egy evőkanál balzsamecetet és egy evőkanál olíva olajat. Erre tegyük az édesköményes bulgur salátát, majd a mozzarellát és a narancsot. Helyezzünk rá még pár szelet lilahagymát is. Szórjuk meg az egészet még durvára vágott petrezselyem zölddel. Kínáljuk grillezett húsok mellé, vagy önmagában egy könnyű nyári vacsorának.
100 g Szarvasi mozzarella light
1 db Édeskömény
1 db Narancs
50 g Rukkola
60 g Bulgur
1/2 db Citrom leve
Néhány db Lilahagyma
1 kis csokor Petrezselyemzöld
1-2 ek. Olívaolaj
Balzsamecet
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!