Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Tészták
Címkék
Allergének
tej , glutén , tojás1.
A karfiolt mossuk meg, majd főzzük meg pár perc alatt bő sós vízben. Ezután szűrjük le és öblítsük le hideg vízzel.
2.
Közben a maccheroni tésztát is főzzük meg bő sós vízben, de ne teljesen, majd szűrjük le. (Ha csak hosszú szálú magyar makarónit kapunk, akkor törjük 4-5 cm-es darabokra.)
3.
Ezalatt olvasszuk fel a vajat egy lábosban és enyhén pirítsuk meg rajta a lisztet. A tejet apránként hozzáadva készítsünk egy közepesen sűrű besamelmártást belőle. Pár percig forraljuk kis lángon, állandóan kevergetve, hogy a liszt nyers íze elmenjen. Majd reszeljük bele a sajt felét. Hagyjuk szépen elolvadni, majd ízesítsük sóval, borssal és egy kevés frissen reszelt szerecsendióval.
4.
Keverjük össze a tésztával, a karfiollal és a kockára vágott sonkával. Tegyük egy hőálló tálba. Reszeljük rá a sajt másik felét, majd tegyük 200 C-os sütőbe. Süssük kb. 10-15 percig, míg a sajt szépen megolvad és megpirul a tetején.
250 g Szarvasi füstölt scamorza
300 g Tészta
300 g Karfiol
150 g Sonka
30 g Liszt
KB 15 g Vaj
400 ml Tej
1 csipet Szerecsendió
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!