leendő
partnereinknek

Sajtszószos makaróni karfiollal és sonkával

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

A karfiolt mossuk meg, majd főzzük meg pár perc alatt bő sós vízben. Ezután szűrjük le és öblítsük le hideg vízzel.

2.

Közben a maccheroni tésztát is főzzük meg bő sós vízben, de ne teljesen, majd szűrjük le. (Ha csak hosszú szálú magyar makarónit kapunk, akkor törjük 4-5 cm-es darabokra.)

3.

Ezalatt olvasszuk fel a vajat egy lábosban és enyhén pirítsuk meg rajta a lisztet. A tejet apránként hozzáadva készítsünk egy közepesen sűrű besamelmártást belőle. Pár percig forraljuk kis lángon, állandóan kevergetve, hogy a liszt nyers íze elmenjen. Majd reszeljük bele a sajt felét. Hagyjuk szépen elolvadni, majd ízesítsük sóval, borssal és egy kevés frissen reszelt szerecsendióval.

4.

Keverjük össze a tésztával, a karfiollal és a kockára vágott sonkával. Tegyük egy hőálló tálba. Reszeljük rá a sajt másik felét, majd tegyük 200 C-os sütőbe. Süssük kb. 10-15 percig, míg a sajt szépen megolvad és megpirul a tetején.

Hozzávalók

250 g Szarvasi füstölt scamorza

300 g Tészta

300 g Karfiol

150 g Sonka

30 g Liszt

KB 15 g Vaj

400 ml Tej

1 csipet Szerecsendió

Bors