Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Tészták
Címkék
VegetáriánusAllergének
tej , glutén1.
A mozzarellát és a fetát reszeljük le, majd keverjük össze a sajtkrémmel.
2.
Nedvesítsünk be egy konyharuhát és ezzel fedjük le a réteslapokat, amelyeket éppen nem használunk. Vegyünk ki egy lapot, terítsük szét egy nagyobb felületen, pl. egy nyújtódeszkán, vagy egy nagy vágódeszkán. Vágjuk 4 egyenlő szélességű csíkra. A lisztet és a vizet keverjük el sűrű, ragacsos tésztává.
3.
Tegyünk egy kisebb evőkanálnyi mennyiségű tölteléket az aljára. Hajtsunk egyet háromszög formában, majd így szépen fölfelé mindig hajtsunk egyet, tartva a háromszög formát. A végén ragasszuk össze a tésztát az elkészített csirizzel.
4.
Folytassuk ezt a tésztával és a töltelékkel, kb. 16 db-ot fogunk kapni.
5.
Forrósítsunk föl olajat egy mély serpenyőben, vagy egy lábasban és süssük meg őket. Vigyázzunk, ne nyíljanak szét. Nem kell őket túlsütni, csak éppen szép aranysárgára, a sajt így is szépen megolvad bennük.
100 g Szarvasi mozzarella
100 g Feta sajt
100 g Sajtkrém
4 db, kb 1 csomag Réteslap
Néhány g Liszt
Néhány ml Víz
Olaj a sütéshez
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!