leendő
partnereinknek

Sajtos párnák

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Vegetáriánus

Allergének

tej , glutén

Elkészítés

1.

A mozzarellát és a fetát reszeljük le, majd keverjük össze a sajtkrémmel.

2.

Nedvesítsünk be egy konyharuhát és ezzel fedjük le a réteslapokat, amelyeket éppen nem használunk. Vegyünk ki egy lapot, terítsük szét egy nagyobb felületen, pl. egy nyújtódeszkán, vagy egy nagy vágódeszkán. Vágjuk 4 egyenlő szélességű csíkra. A lisztet és a vizet keverjük el sűrű, ragacsos tésztává.

3.

Tegyünk egy kisebb evőkanálnyi mennyiségű tölteléket az aljára. Hajtsunk egyet háromszög formában, majd így szépen fölfelé mindig hajtsunk egyet, tartva a háromszög formát. A végén ragasszuk össze a tésztát az elkészített csirizzel.

4.

Folytassuk ezt a tésztával és a töltelékkel, kb. 16 db-ot fogunk kapni.

5.

Forrósítsunk föl olajat egy mély serpenyőben, vagy egy lábasban és süssük meg őket. Vigyázzunk, ne nyíljanak szét. Nem kell őket túlsütni, csak éppen szép aranysárgára, a sajt így is szépen megolvad bennük.

Hozzávalók

100 g Szarvasi mozzarella

100 g Feta sajt

100 g Sajtkrém

4 db, kb 1 csomag Réteslap

Néhány g Liszt

Néhány ml Víz

Olaj a sütéshez