leendő
partnereinknek

Sajtos-baconös rúd

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Falatkák

Címkék

Vendégváró

Allergének

tej , glutén

Elkészítés

1.

A bacont egy forró serpenyőben süssük meg, majd itassuk le róla a felesleges zsiradékot és hagyjuk hűlni. Ezután vágjuk apró darabokra.

2.

Gyúrjuk össze a lisztet, bacont, ricottát és a szobahőmérsékletű vajat egy kis sóval és sütőporral. Csomagoljuk be folpackba és tegyük hűtőbe legalább fél órát pihenni.

3.

Ezután szedjük 3-4 darabra és nyújtsuk ki kb 0,5 cm-es vastagságúra. Egy késsel vágjuk őket kb 2 cm-es csíkokra. Helyezzük őket sütőpapírral kibélelt tepsire. Szórjuk meg őket reszelt sajttal. Tegyük 180 C-os sütőbe és süssük 10-15 perc alatt aranybarnára. 3-4 tepsire való lesz ennyi tésztából, ezt a műveletet ennyiszer ismételjük meg.

4.

A kész sajtos rudakat ehetjük snackként, de akár mártogatósokhoz, krémlevesekhez is kínálhatjuk.

Hozzávalók

250 g Szarvasi ricotta

250 g Vaj

250 g Liszt

8 g Bacon

1 tk. Sütőpor

200 g Sajt