Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Falatkák
Címkék
VendégváróAllergének
tej , glutén1.
A bacont egy forró serpenyőben süssük meg, majd itassuk le róla a felesleges zsiradékot és hagyjuk hűlni. Ezután vágjuk apró darabokra.
2.
Gyúrjuk össze a lisztet, bacont, ricottát és a szobahőmérsékletű vajat egy kis sóval és sütőporral. Csomagoljuk be folpackba és tegyük hűtőbe legalább fél órát pihenni.
3.
Ezután szedjük 3-4 darabra és nyújtsuk ki kb 0,5 cm-es vastagságúra. Egy késsel vágjuk őket kb 2 cm-es csíkokra. Helyezzük őket sütőpapírral kibélelt tepsire. Szórjuk meg őket reszelt sajttal. Tegyük 180 C-os sütőbe és süssük 10-15 perc alatt aranybarnára. 3-4 tepsire való lesz ennyi tésztából, ezt a műveletet ennyiszer ismételjük meg.
4.
A kész sajtos rudakat ehetjük snackként, de akár mártogatósokhoz, krémlevesekhez is kínálhatjuk.
250 g Szarvasi ricotta
250 g Vaj
250 g Liszt
8 g Bacon
1 tk. Sütőpor
Só
200 g Sajt
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!