leendő
partnereinknek

Ropogós pisztráng mascarponés, erdei gombás sport-pennével

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Fitt

Allergének

tej , glutén , halak

Elkészítés

1.

A gombát olvasszuk ki és jól csöpögtessük le.

2.

A Sporttésztát főzzük meg bő, lobogó sós vízben 10-11 perc alatt, majd alaposan csöpögtessük le.

3.

Míg forr a víz és főzzük a tésztát, egy serpenyőben olívaolajon pirítsuk meg a vékony szeletekre, vagy apróra vágott fokhagymát. Dobjuk rá a gombát és pirítsuk meg nagy lángon. Sózzuk, borsozzuk. Majd keverjük hozzá a Szarvasi Mascarponét.

4.

A megfőtt és leszűrt tésztát keverjük a gombás szószhoz. Friss zöldfűszerekkel fűszerezzük.

5.

Közben a pisztrángokat mossuk meg és sózzuk, borsozzuk kívül belül. Majd forgassuk meg liszt és kukoricadara keverékében őket. Ezután forró olajon süssük meg. Tálaljuk a gombás, mascarponés Sporttésztával.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

250 g Penne

4x250 g Pisztráng

3 gerezd Fokhagyma

60 g Kukoricadara

2 ek. Olívaolaj

FRISS SNIDLING, BAZSALIKOM, PETREZSELYEMZÖLD

NAPRAFORGÓOLAJ A HAL SÜTÉSÉHEZ

Bors

40 g Liszt

300 g Erdei gomba