leendő
partnereinknek

Ropogós lilakáposzta saláta mozzarellával, céklával, dióval és gránátalmával

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Saláták

Címkék

Vegetáriánus

Allergének

tej , diófélék

Elkészítés

1.

A céklát reszeljük le, az almát vágjuk vékony szeletekre.

2.

Egy tálban keverjük össze a vékonyra szelt lilakáposztát, az almát és a lereszelt céklát. Locsoljuk meg a citromlével, olajjal és ecettel. Sózzuk, borsozzuk, majd jól keverjük össze (hagyhatjuk állni így egy kicsit).

3.

Tálaljuk ki egy salátástálra. Szórjuk meg a tetejét finomra vágott petrezselyem zölddel, dióval, gránátalma magokkal. A mozzarellát tépkedjük kis darabokra és helyezzük őket a saláta tetejére.

Hozzávalók

100 g Szarvasi mozzarella

400g, kb. 2-3 levél Lilakáposzta

1/2 db Gránátalma

2 db Cékla

1 db Alma

50 g Dióbél

1 kis csokor Petrezselyemzöld

1 db Citrom leve

1 ek. Almaecet

3 ek. Olívaolaj

Bors