leendő
partnereinknek

Rizottó kucsmagombával, sonkával és zöldborsóval

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Allergének

tej , zeller

Elkészítés

1.

A kucsmagombát alaposan mossuk meg, majd vágjuk félbe őket. A kisebbek maradhatnak egyben. A zöldborsót főzzük meg 3 perc alatt, majd hűtsük le.

2.

Az egyik hagymát aprítsuk finomra. Majd egy serpenyőben 1 ek. vajon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a kucsmagombát és pirítsuk, pároljuk kb. 20 percig időnként megkeverve. Először nagy lángon, majd ha kezdi elfőni a levét, akkor vegyük lejjebb a lángot.

3.

Közben forrósítsuk fel a húslevest. Egy nagyobb, széles aljú lábosban forrósítsunk fel 2 ek. vajat. Pirítsuk meg rajta a másik finomra vágott hagymát. Ezután adjuk hozzá a rizst, és pirítsuk fehérre.

4.

Majd kezdjük hozzá adagolni a levest, mindig csak egy merőkanállal, amelyet hagyjunk elfőni, és csak ezután adjuk hozzá a következővel. Folytassuk, míg a rizs meg nem fő. Hagyjuk a rizottót folyós állagúra.

5.

Eközben kockázzuk fel a sonkát és adjuk a gombához. Pirítsuk további 2-3 percig együtt őket, majd adjuk a kész rizottóhoz a megfőtt zöldborsóval együtt. Keverjük hozzá a fél doboz Szarvasi Mascarponét és egy csokor finomra aprított petrezselyemzöldet. Ízesítsük sóval, borssal, ha szükséges, de közben ne ízesítsünk, mert a húsleves, vagy sonkalé egyébként is sós. Ha az összetevők bekeverése után nem elég folyós a rizottó, akkor még adjunk egy kicsi levest hozzá, keverjük el jól, majd ezután azonnal tálaljuk.

Hozzávalók

125 g Szarvasi mascarpone

200 g Sonka

300 g Rizs

200 g Zöldborsó

250 g Gomba

1 csokor Petrezselyemzöld

1 l Húsleves

50 g Vaj

2 db Hagyma

Bors