Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Főételek
Címkék
Allergének
tej , zeller1.
A kucsmagombát alaposan mossuk meg, majd vágjuk félbe őket. A kisebbek maradhatnak egyben. A zöldborsót főzzük meg 3 perc alatt, majd hűtsük le.
2.
Az egyik hagymát aprítsuk finomra. Majd egy serpenyőben 1 ek. vajon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a kucsmagombát és pirítsuk, pároljuk kb. 20 percig időnként megkeverve. Először nagy lángon, majd ha kezdi elfőni a levét, akkor vegyük lejjebb a lángot.
3.
Közben forrósítsuk fel a húslevest. Egy nagyobb, széles aljú lábosban forrósítsunk fel 2 ek. vajat. Pirítsuk meg rajta a másik finomra vágott hagymát. Ezután adjuk hozzá a rizst, és pirítsuk fehérre.
4.
Majd kezdjük hozzá adagolni a levest, mindig csak egy merőkanállal, amelyet hagyjunk elfőni, és csak ezután adjuk hozzá a következővel. Folytassuk, míg a rizs meg nem fő. Hagyjuk a rizottót folyós állagúra.
5.
Eközben kockázzuk fel a sonkát és adjuk a gombához. Pirítsuk további 2-3 percig együtt őket, majd adjuk a kész rizottóhoz a megfőtt zöldborsóval együtt. Keverjük hozzá a fél doboz Szarvasi Mascarponét és egy csokor finomra aprított petrezselyemzöldet. Ízesítsük sóval, borssal, ha szükséges, de közben ne ízesítsünk, mert a húsleves, vagy sonkalé egyébként is sós. Ha az összetevők bekeverése után nem elég folyós a rizottó, akkor még adjunk egy kicsi levest hozzá, keverjük el jól, majd ezután azonnal tálaljuk.
125 g Szarvasi mascarpone
200 g Sonka
300 g Rizs
200 g Zöldborsó
250 g Gomba
1 csokor Petrezselyemzöld
1 l Húsleves
50 g Vaj
2 db Hagyma
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!