leendő
partnereinknek

Ricottás-szedres pohárkrém

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

tej , szójabab , glutén

Elkészítés

1.

A ricottát, a tejet és a cukrot összekeverjük. A vaníliarudat félbevágjuk, a magját kikaparjuk, és hozzáadjuk a masszához. Jól összekeverjük botmixerrel, majd a hűtőbe félretesszük.

2.

A szedret a cukorral és a vaníliarúd maradékával feltesszük főni közepes lángon 10 -15 percre, majd hozzáadjuk a grízt és annyi vizet, hogy sűrű, de még folyékony masszát kapjunk. Hagyjuk kicsit hűlni.

3.

A ricottás masszát 4 pohárra osztjuk, és rákanalazzuk a szederszószt. Reszelt csokoládéval díszítjük.

Hozzávalók

250 g Szarvasi ricotta

60 ml Tej

30 g Cukor

1 db Vanília rúd

50 g Étcsoki

A SZÓSZHOZ

300 g Szeder

30 g Cukor

25 g Búzadara

100 ml Víz