leendő
partnereinknek

Ricottás, szalonnás, zöldborsós kiflik

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Allergének

tej , glutén

Elkészítés

1.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Vágjuk a kolozsvári szalonnát kisebb kockákra és kevés olaj hozzáadásával pirítsuk meg őket. Majd szűrjük le és hagyjuk hűlni.

2.

A zöldborsót főzzük meg lobogó, enyhén sós vízben 3-4 perc alatt, majd szűrjük le, és hideg vízben hűtsük le.

3.

Keverjük össze a ricottát a kihűlt szalonnával, zöldborsóval, lereszelt parmezán sajttal, az egyik felvert tojással, finomra vágott petrezselyem zölddel, sóval, borssal és szerecsendióval.

4.

A kinyújtott tésztát vágjuk 12-14 egyforma négyzetre. Töltsük meg őket 1-1 evőkanál töltelékkel. Hajtsunk belőlük háromszöget, majd nyomkodjuk le a széleit, és hajtsuk be a végeket.

5.

Tegyük őket sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd a másik felvert tojással kenjük be őket, és szórjuk meg köménymaggal. Tegyük az előmelegített sütőbe kb. 20 percre, míg szép aranybarnára nem sülnek.

Hozzávalók

250 g Szarvasi ricotta

150 g Szalonna

1 csokor Petrezselyemzöld

50 g Parmezán sajt

500 csomag Leveles tészta

Köménymag

Bors