Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Tészták
Címkék
Allergének
tej , glutén1.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Vágjuk a kolozsvári szalonnát kisebb kockákra és kevés olaj hozzáadásával pirítsuk meg őket. Majd szűrjük le és hagyjuk hűlni.
2.
A zöldborsót főzzük meg lobogó, enyhén sós vízben 3-4 perc alatt, majd szűrjük le, és hideg vízben hűtsük le.
3.
Keverjük össze a ricottát a kihűlt szalonnával, zöldborsóval, lereszelt parmezán sajttal, az egyik felvert tojással, finomra vágott petrezselyem zölddel, sóval, borssal és szerecsendióval.
4.
A kinyújtott tésztát vágjuk 12-14 egyforma négyzetre. Töltsük meg őket 1-1 evőkanál töltelékkel. Hajtsunk belőlük háromszöget, majd nyomkodjuk le a széleit, és hajtsuk be a végeket.
5.
Tegyük őket sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd a másik felvert tojással kenjük be őket, és szórjuk meg köménymaggal. Tegyük az előmelegített sütőbe kb. 20 percre, míg szép aranybarnára nem sülnek.
250 g Szarvasi ricotta
150 g Szalonna
1 csokor Petrezselyemzöld
50 g Parmezán sajt
500 csomag Leveles tészta
Köménymag
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!