Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Falatkák
Címkék
Vegetáriánus , GyerekeknekAllergének
tej , glutén , tojás1.
A sütőtöknek kaparjuk ki a belsejét és keverjük össze a ricottával.
2.
Aprítsuk fel a bazsalikom leveleket és keverjük a sütőtökös ricottához. Ízesítsük sóval, borssal.
3.
Tegyük egy kilisztezett nyújtódeszkára a tésztát és vágjuk 6 egyforma lapra.
4.
Tegyünk mindegyikbe egy-egy szelet sonkát. Erre tegyünk egy-egy kupacot a töltelékből. Hajtsuk be őket és egy vizes villával nyomkodjuk le a széleit. Tegyük őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd kenegessük be őket a felvert tojással. 175 fokos sütőben süssük szép aranybarnára kb. 20-25 perc alatt. Ha nincs kedvünk korábban kelni, készítsük el előző este. Ne felejtsünk el még valami finomságot csomagolni, ami ráadásul az iskolai odafigyelésben is segít, pl. aszalt gyümölcsöt és kesudiót.
250 g Szarvasi ricotta
275g / 1 csomag Leveles tészta
6 szelet Sonka
1 db Tojás
Só
Bors
200 g Sült tök
1 db Bazsalikom levél
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!